Gulrotmuffins med blåbær og ostekrem

Ca 12 muffins – avhengig av størrelsen på muffinsformene. Oppskriften kan gjerne dobles. Gulrotmuffins er fine å fryse, men da uten glasuren.

  • 2 egg
  • 150 g sukker, gjerne en blanding av hvitt og brunt sukker
  • 200 g hvetemel, gjerne tilsatt litt grovt mel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • ½ dl rapsolje eller annen nøytral olje
  • 1 fint revet gulrot 90-100 g
  • ca 100 g blåbær fryste eller ferske, halvparten tilsettes i røren og resten brukes til dryss

Glasur:

  • 125 g kremost naturell, myk/romtemperert
  • 50 g mykt smør
  • ca 60 g melis

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre og vend inn i eggedosisen. Du kan gjerne bruke en sikt, da får du en luftig deig. Rør inn oljen og revet gulrot. Vend inn halvparten av blåbærene helt til slutt.

Fyll røren i muffinsformer (sett eventuelt formene i et muffinsbrett) og fyll dem ¾ fulle. Stek midt i varm stekeovn 175°C 12-15 min. Steketid avhengig av størrelse på muffinsformene.

MUFFINS: Filipa (13) laget gulrotmuffins med blåbær og kremost sammen med Wenche i dag. Foto: TV 2
MUFFINS: Filipa (13) laget gulrotmuffins med blåbær og kremost sammen med Wenche i dag. Foto: TV 2

For å sjekke at de er gjennomstekt, bruk en bakepinne eller en «spagettipinne» – henger det deig igjen på pinnen stek videre i 2-3 min.

Avkjøl muffins før glasuren smøres/sprøytes på.

Pisk kremosten luftig. Pisk inn smør «klattvis». Sikt inn melis og rør til en glatt krem. Pynt med blåbær.