ØYENVITNE: Wenche Bøe og samboeren hennes ble vitner til drapshandlingen gjennom vinduet ut til terrassen sin.
ØYENVITNE: Wenche Bøe og samboeren hennes ble vitner til drapshandlingen gjennom vinduet ut til terrassen sin. Foto: Asbjørn Øyhovden

Jente (16) drept på Vinstra:

Wenche ble vitne fra vinduet: – Helt grusomt

VINSTRA (TV 2): Wenche Bøe var hjemme da hun hørte bråk fra baksiden av huset: – Jeg trodde først det var to barn som lekesloss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg sto her i stuen. Det er helt grusomt, det er forferdelig at noe sånt kan skje i vårt nabolag, forteller hun til TV 2 bare noen timer etter den rystende opplevelsen.

En 16 år gammel gutt er pågrepet for knivdrapet på den 16 år gamle jenta. En mannlig nabo i 50-årene forsøkte å gripe inn, men ble stukket i beinet og ligger nå på sykehus.

Politiet fikk flere meldinger om hendelsen, den første klokken 15.54. Blant dem som ringte politiet, var Wenche og samboeren.

– Jeg trodde først det var to barn som lekesloss, men så skjønte vi hva som skjedde, forteller Wenche til TV 2.

300 samlet på skolen

Hun ropte på samboeren sin, som kom løpende til vinduet. Mannen forteller at han så at jenta ikke rørte på seg. Ifølge paret forble gjerningspersonen på stedet helt til politiet kom frem, noe politiet også har bekreftet.

Paret ble også avhørt av politiet kort tid etter hendelsen.

Onsdag kveld har nærmere 300 personer samlet seg på Vinstra videregående skole. Både den drapssiktede 16-åringen og den avdøde jenta er hjemmehørende på Vinstra, og navnene deres er kjente blant kommunens innbyggere.

– Dypt tragisk

Ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kommune kaller saken tragisk og vanskelig. Torsdag vil det bli flagget på halv stang i hele kommunen.

– Det er en dypt tragisk sak som rammer oss veldig hardt. Det er helt uvirkelig, men det har skjedd, og vi må håndtere det som best vi kan. Dagene vi har foran oss, blir tunge, sier Støstad til TV 2.

På grunn av siktedes lave alder er barnevernet rutinemessig koblet inn i saken. Hans forsvarer Lorentz Stavrum opplyser til TV 2 at det ikke vil bli tatt avhør av gutten onsdag kveld.

Det er ikke kjent om han erkjenner straffskyld eller knytter seg til drapet på noen måte.

Politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med relasjonen mellom siktede og avdøde, opplyser politiadvokat Trine Hanssen.