Hat trick-Mos skjøt Godset til cupfinale: – Viste en herlig ro

Strømsgodset er klar for sin første cupfinale siden 2010 etter å ha slått Lillestrøm 3-0 i onsdagens semifinale. Mustafa Abdellaoue ble Godsets helt mot LSK med ekte hat trick.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodet – Lillestrøm 3-0:

Se Mos' hat-trick i videovinduet øverst (video med tillatelse fra NRK)

Strømsgodset er klar for cupfinalen 2018 etter å ha slått Lillestrøm 3-0 i semifinalen på Marienlyst.

Mustafa Abdellaoue scoret to mål i løpet av tre minutter like etter pause.

Den første kom etter et knallhardt skudd fra kloss hold, før Mos scoret sitt andre for dagen bare to minutter senere da han scoret sikkert fra straffemerket.

Ni minutter før slutt fullførte Mos sitt hat trick da han satte inn sitt tredje scoring fra dagen etter en retur i feltet.

– Det var utrolig deilig i dag. Vi vant fortjent og hadde full kontroll. I andre omgang løsnet det og vi kunne scoret flere mål. Jeg føler at jeg ble brukt litt mer, og fikk ballen der jeg vil ha den i boksen der. Da er det bare å avslutte. Det var utrolig deilig å se de gå inn, sa hat trick-helten Mos til TV 2 Sporten etter kampen.

– Nå gleder vi oss bare over at vi skal spille cupfinale, så er det Brann til helgen. Serien er selvfølgelig det viktigste, men det er utrolig gøy å spille cupfinale, poengterte måltyven.

– Samme hvem vi møter
Motstander i cupfinalen blir vinneren av oppgjøret mellom Rosenborg og Start, som spilles torsdag.

– For meg er det akkurat det samme hvem vi møter. Om det er Rosenborg eller Start, vi tar det vi får. Det betyr utrolig mye for oss å vite at vi skal spille cupfinale, og det er ekstra motivasjon for oss. Stemningen blir bedre, og fortsetter vi sånn så blir det en fin avslutning, mente Mos.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var strålende fornøyd med spillernes innsats.

– Det smakte utrolig bra. Vi fikk en bekreftelse på at vi er et godt fotballag. Vi ser ut som et fotballag som ønsker å vinne kamper. Vi er kommet et nivå høyere enn det vi var tidligere. Dette gir oss både selvtillit og ekstra motivasjon, sa Godset-treneren til TV 2.

– Mos er en målscorer og tar sjansen når han får den. Mos er klart best når han får en rundt seg. Når han får rom, så scorer han mål, konstaterte han.

– Hvem håper du på i finalen?

– Hvis du ser på det, så er Rosenborg et bedre lag enn både oss og Start. Så vi håper jo på Start, slo han fast.

LSK-trener Jørgen Lennartsson var naturlig nok skuffet etter 0-3-tapet i semifinalen i Drammen.

– Det var en dårlig kamp av oss. Deler var bra i første omgang, men etter pause fikk vi opp tempoet. Det er bare å gratulere Godset, de vant fortjent og var et bedre fotballag enn oss, sa svensken til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Det er veldig skuffende at vi ikke fikk cupfinale når vi var så nære og spilte semifinale, konstaterte han.

Hjemmelaget best
Godset hadde de største sjansene den første omgangen.

Den første store sjansen kom imidlertid etter 24 minutters spill da Mustafa Abdellaoue skjøt like utenfor fra kloss hold.

– Der noterer vi kampens første store sjanse, mente NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg etter skuddet fra Mos.

Selv om Godset hadde de største sjansene, og et par greie skuddmuligheter, endte den første omgangen målløst på Marienlyst.

Godset fikk en drømmeåpning på andreomgang.

Lars Vilsvik vant en duell i feltet. Ballen endte opp hos Mustafa Abdellaoue, som iskaldt vendte bort en LSK-motstander og dundret Godset opp 1-0-ledelse etter 48 minutter spill.

– Mos scoret sitt femte mål i cupen. Vilsvik headet i feltet, og Mos viste en herlig ro. Han dro av unggutten Sandberg, og dunket ballen i nettet. Mos er jo en målsnik, beskrev Morisbak Skjønsberg om scoringen.

Mos ble hat trick-helt
Bare to minutter etterpå fikk Godset straffe da Tokmac Nguen ble felt innenfor LSKs 16-meter. Mustafa Abdellaoue var sikkerheten selv fra straffemerket og doblet hjemmelagets ledelse.

Ni minutter før slutt scoret Mos igjen. Han dukket opp på returen etter en avslutning fra feltet, og scoret ekte hat trick.

Totalt var det Mustafa Abdellaoues cupscoring nummer 27 på 26 kamper i cupen.

Flere mål ble det ikke i kampen, og Godset kan juble for cupfinalebillett etter en solid 3-0-seier mot LSK.

Sist Godset var i en cupfinale var i 2010. Da ble det 2-0-seier mot Follo og Godset kunne juble for NM-pokalen.

Totalt har blåtrøyene fra Drammen vært i cupfinalen åtte ganger i klubbens historie.

Slik startet lagene:

Strømsgodset (4-2-3-1): Morten Sætra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger - Eirik Ulland Andersen,Tokmac Nguen , Amahl Pellegrino - Mustafa Abdellaoue

Lillestrøm (4-4-2): Marko Maric - Simen Rafn, Marius Amundsen, Erik Tobias Sandberg, Simen Kind Mikalsen - Fredrik Krogstad, Daniel A. Pedersen, Ifeanyi Mathew, Kristoffer Ødemarksbakken - Thomas Lehne Olsen, Arnor Smárason

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL