OVERTAR: Vichai Srivaddhanaprabha sammen med sønnen Aiyawatt Srivaddhanaprabha, som nå overtar som sjef i Leicester.
OVERTAR: Vichai Srivaddhanaprabha sammen med sønnen Aiyawatt Srivaddhanaprabha, som nå overtar som sjef i Leicester. Foto: Carl Recine

Sønnen overtar eierskapet i Leicester: – Arven etter Vichai skal leve videre

Sønnen til Vichai Srivaddhanaprabha lover å opprettholde sin fars arv i Leicester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

60 år gamle Vichai Srivaddhanaprabha omkom sammen med fire andre personer i en tragisk helikopterulykke like ved King Power Stadium lørdag.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, som frem til nå har vært Leicesters visedirektør, lover å bygge videre på farens visjoner og drømmer når han nå overtar eierskapet i klubben.

– Jeg vil takke alle av hele mitt hjerte for den overveldende støtten i denne vanskelige tiden, sier Aiyawatt i en uttalelse på Leicesters hjemmeside.

– Etter det som skjedde har det gått opp for meg hvor viktig min far var for så mange mennesker rundt omkring i hele verden. Jeg er rørt over hvor mange som har han så nært sitt hjerte, fortsetter han.

I SORG: Aiyawatt Srivaddhanaprabha sammen med moren Aimon.
I SORG: Aiyawatt Srivaddhanaprabha sammen med moren Aimon. Foto: Rui Vieira

Vichai Srivaddhanaprabha overtok eierskapet i Leicester i 2010. Klubben tok blant annet en sensasjonell Premier League-tittel i 2016.

– Arven skal leve videre
Sønnen Aiyawatt vil nå bygge videre på det arbeidet faren startet på.

– Jeg er ekstremt stolt over å ha en sånn ekstraordinær far. Fra ham har jeg fått oppdraget og en arv å bygge videre på, og det er akkurat det jeg skal gjøre. Jeg vet at jeg har støtten som trengs for å få dette til å skje, og jeg er takknemlig for alle de vennlige meldingene jeg har fått, sier han i uttalelsen.

– I en lang tid har min far lært meg å være sterk og ta vare på familien. Han elsket sin familie. Han gjorde Leicester City til en familie. Ingenting vil gjøre ham mer stolt enn å se hvordan Leicester City-familien som han bygget opp tar vare på og støtter hverandre i en tid med så mye sorg. Min far hadde en egenskap der han lærte meg om livet og arbeid. Han var min mentor og rollemodell. I dag har han overlatt meg en arv med store visjoner og drømmer som skal leve videre, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å oppfylle hans drømmer, fortsetter han.

­Aiyawatt overtar ikke bare rollen som den øverste sjefen i Leicester. Han vil også få toppjobben i farens taxfree-imperium.

– I de beste hender
Tidligere Leicester-eier Milan Mandaric mener Leicester blir overlatt i de beste hender.

– Han er en veldig intelligent ung mann. Han er veldig lik sin far. Han kjenner fotballen, og vet det er en annen form for forretninger. Det er også følelser involvert. Leicester er i de beste hender under ham, sier Milan Mandaric til The Mirror.

– Etter å ha kjent Vichai, så vet jeg at sønnen har den samme besluttsomheten til å fortsette oppdraget i Leicester, slår han fast.