KONTROVERSIELL KAMPAVSLUTNING: Skjold kunne juble for seier minutter etter at dommeren blåste av kampen på stillingen 1-1. Foto: Alf-Einar Kvalavåg/Tysvær Bygdeblad
KONTROVERSIELL KAMPAVSLUTNING: Skjold kunne juble for seier minutter etter at dommeren blåste av kampen på stillingen 1-1. Foto: Alf-Einar Kvalavåg/Tysvær Bygdeblad

Må spille 4. divisjonskamp om igjen etter grov dommerfeil

Skjold-trener kaller avgjørelsen feig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skjold slo Hana 2-1 i en høydramatisk kamp for drøyt to uker siden.

På stillingen 1-1 på overtid blåste dommeren av kampen. Da hadde det nettopp vært en svært omdiskutert situasjon foran Hana-målet.

Skjold-spillerne mente at ballen hadde vært inne etter en dødball. Hana-spillerne var av en annen oppfatning.

Dommeren blåste av kampen, men etter å ha rådført seg med assistentdommeren valgte han likevel å godkjenne målet.

Hana protesterte, og nå er protesten ferdigbehandlet i Rogaland fotballkrets.

Resultatet? Kampen må spilles om igjen etter siste serierunde. Heldigvis får kampen ingen direkte betydning for nedrykk i divisjonen. Siden kampen for to uker siden har både Hana og Skjold tatt nok poeng til å sikre videre 4. divisjonsspill neste sesong. Hana er tre poeng og 27 plussmål bedre enn Hundvåg, som for øyeblikket ligger på direkte nedrykksplass. Skjold er tre poeng og hele 42 plussmål bedre enn Hundvåg.

Her er vedtaket: «Dommer har begått en grov feil i sin forståelse eller praktisering av regelverket. Dette har utover enhver fornuftig tvil påvirket kamputfallet. Kampen skal spilles på nytt.» ​

Skjold-trener Tor Martin Hegrenes er alt annet enn fornøyd med fotballkretsens avgjørelse.

– En håpløs avgjørelse. Jeg lurer på om utfallet hadde blitt det samme, om kampen hadde hatt betydning for nedrykk. Da måtte den ha blitt spilt etter at sesongen var ferdig, noe som ville vært et brudd med de vanlige retningslinjene om at kampene i siste runde skal spilles samtidig. I mine øyne er dette en feig avgjørelse, som for meg er et tydelig signal på at Fair Play-prinsippet til NFF kun gjelder når det passer seg sånn. Vi er den egentlige og rettferdige vinner av kampen, og om Hana kommer oppover til ny kamp, så betyr det full gass fra vår side for at rettferdigheten skal seire, sier Hegrenes til Tysvær Bygdeblad.

Han utdyper overfor TV 2.

– Det var ingen som hadde regnet med dette. Vi regnet med at resultatet ble stående eller omgjort. At det da plutselig blir en omkamp som skal spilles etter at sesongen er ferdig hadde vi ikke sett komme. Begrunnelsen til kretsen er forsåvidt grei nok, men fra vårt ståsted er dette en kamp som er vunnet. Ved å gjøre det de gjør nå, tar de egentlig ingen avgjørelse. De tar ikke parti for den ene eller andre.

– Tror du de hadde gjort dette om begge lagene hadde stått med begge beina i nedrykksgjørme?

– Det blir ren spekulasjon, men jeg har vanskelig for å tro det. De måtte likevel tatt en avgjørelse som ville fått kraftig konsekvenser for det ene eller andre laget. Vi kunne stått i en situasjon der ett eller begge av lagene kunne stått i fare for å rykke ned. Kretsen pustet nok lettet ut da de så at uansett hvilken avgjørelse de tok, ville det ikke få konsekvenser for nedrykk. Jeg skal ikke si at kretsen har opptrådt uprofesjonelt, men jeg er spent på Hanas motivasjon for å komme opp hit en sein novemberkveld når de allerede har sikret plassen, sier han.

– Man kan sikkert ha forståelse for at Hana leverte inn en protest, men i ettertid tror jeg ikke de er spesielt fornøyde med utfallet. Jeg er i hvert fall toppgiret på å vinne den kampen, sier han.