havnet i Full krangel på direkten:

– Du er ikke en fattig mor fra Sør-Sudan som må selge barnet ditt for å få bønner på bordet

Marianne Jemtegård (39) og Morten Hegseth Riiber (32) havnet i en opphisset debatt da de gjestet God morgen Norge tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Flere norske kjendiskvinner bør skjønne at barnet deres ikke har samme funksjon som en Chanel-veske».

Det skrev VG-journalist og Skal vi danse-profil Morten Hegseth i en kronikk denne helgen.

Der kritiserer han bloggere for sponsede innlegg som baserer seg på deres unge barn.

Svarte på kritkken

Marianne Jemtegård var en av flere kvinner som ble kritisert i kronikken til Hegseth.

Selv mener Jemtegård at hun poster bilder av barnet sitt for å dele erfaringer og informasjon med andre mødre.

– Du representerer et fenomen. Det fenomenet er kommersialisering av det å være gravid og det å få barn. Derfor blir du brukt som et eksempel, svarer Hegseth, og forklarer:

– Når man bruker kjendisstatusen sin til å få gaver, motta penger og sole seg i glansen av sitt eget barn... Det er jeg ytterst skeptisk til.

Mener hun har hjulpet mange

– Jeg opplever ikke at jeg oppnår mange økonomiske gode av graviditet eller barn. Jeg er opptatt av å fortelle min historie og formidle det. Da jeg ble gravid var det vanskelig å ikke fortelle det og ikke dele det. Det er en helt naturlig del av livet mitt, sier Jemtegård.

Hun sier at flere har kontaktet henne og takket for at hun er åpen om problematikk rundt både keisersnitt og amming.

Hegseth sier at han ikke betviler hvor mye hun elsker barnet sitt eller at hun får meldinger fra ukjente, men mener at det ikke har noe med sakens kjerne å gjøre.

– Det å hefte et barn med økonomiske betingelser og en kommersiell tilknytning før det kan ta egne valg. Det er jeg skeptisk til, sier han gjentakende, og bedyrer:

– Hadde du vært en fattig mor fra Sør-Sudan som måtte selge barnet sitt for å få bønner på bordet, så hadde det vært noe helt annet. Jeg syns det er egoistisk.

– Hårreisende å si

Jemtegård reagerer på de drøye sammenligningene og mener Hegseth ikke forstår hvor naturlig del av jobben hennes det er å dele det som er viktigst for henne, nemlig barnet.

Særlig reagerer hun på at han sammenligner datteren hennes med en veske.

– Det er helt hårreisende å si. Det er som å si at babyen min er materiell styling. Babyen min er det flotteste som har hendt meg. Jeg syns at det er trist og vondt å få den kritikken der. Jeg velger likevel å stille til debatt, fordi jeg er en offentlig person.

At hun stilte opp på et direktesendt TV-intervju for å belyse begge sider av saken, roser Hegseth.

Likevel ble det mildt sagt høy temperatur i studio. De to kjendisene snakket til stadighet i munnen på hverandre, og Hegseth gikk til frontalangrep da han snakket om babyshoweren Jemtegård nylig arrangerte, som han mener var full av sponsede kaker, barnevogner og champagne.

– Jeg mener du gir en kjønnsstereotypisk fremstilling ala 80-tallets Hollywood-fruer, der alt skal være rosa og flott. Det tror jeg setter en dårlig standard overfor norske mødre.

Og det ble de siste ordene i debatten.

ROSA: Bildet hentet God morgen Norge fra Jemtegårds blogg. Foto: Faksimile
ROSA: Bildet hentet God morgen Norge fra Jemtegårds blogg. Foto: Faksimile