Har Liverpool fått sine «Fab Four» igjen?

Med Xherdan Shaqiris suksess kan «Fab Three» ha blitt «Fab Four» igjen i Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpools scoringer mot Cardiff i vinduet øverst!

Forrige lørdag vant Liverpool 4-1 mot Cardiff hjemme på Anfield, i en kamp hvor en av sommerens nysigneringer viste seg fram i et godt lys for de røde.

Se Arsenal - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 18:20.

Det er ikke snakk om keeper Alisson eller midtbanespiller Naby Keïta, som allerede denne sesongen har vist at de tar Premier League-nivå, men den sveitsiske angriperen Xherdan Shaqiri (27).

Shaqiri ble byttet inn etter en time og scoret Liverpools tredje mål i 4-1 seieren over Cardiff. Det var sveitserens første mål for Liverpool siden overgangen fra Stoke i sommer.

Fornøyd som supersub?

I TV 2s Premier League-podkast, uttrykte Endre Olav Osnes sin begeistring for Shaqiris prestasjon.

– Han er jo perfekt å sette inn i slike kamper. Han virker sulten og fornøyd, spørsmålet er bare hvor lenge han er fornøyd med situasjonen han er i. Jeg tror ikke han er typen som finner seg i å være superreserve, spekulerer TV 2s kommentator.

Tidligere kommentator og spaltist Line Lauvsnes Oddekalv, som også var gjest i podkasten, ser ingen grunn til at Shaqiri ikke kan spille seg til en fast plass på laget.

– Hvis han fortsetter slik, er det ingen grunn til at han ikke skal få sjansen. Klopp har jo også vist tidligere at hvis du spiller deg inn på laget, så får du fortsette, påpeker Oddekalv.

I perioden hvor Liverpool hadde Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino og Philippe Coutinho i samme startellever, fikk de kallenavnet «Fabulous Four» etter en annen Liverpool-kvartett som en gang tok verden med storm, The Beatles.

Etter Coutinhos overgang til Barcelona, ble brasilianeren erstattet med Alex Oxlade-Chamberlain fram til engelskmannen ble langtidsskadet i oppgjøret mot Roma i vår. Nå kan kvartetten ha fått et nytt medlem i Shaqiri.

– Jeg ser at det er noen som begynner å leke med tanken at «Fab Three» er blitt «Fab Four» igjen, sier Kasper Wikestad, kommetator og podkast-vert.

Brukte sjansen godt

Det tok ti kamper av årets Premier League for brasilianske Fabinho fikk sjansen fra start mot Cardiff for Liverpool. Midtbanespilleren var på benken mot West Ham i første runde, men var ikke i troppen de tre neste rundene. Liverpool-manager Jürgen Klopp har tidligere forklart hvorfor han ikke har brukt storkjøpet.

– Han kommer fra en annen liga og spilte i et helt annet system enn det vi bruker, så det tar tid. Planen var – og er fortsatt – at han skal gjøre oss bedre. Jeg liker ikke situasjonen, for jeg liker ikke å si til Fabinho, som er full av energi og ønsker å spille, at han ikke kommer til å bli involvert, sa Klopp om midtbanespillerens situasjon før kampen mot Tottenham tidlig i september.

Etter kampen mot Cardiff fikk Fabinho mye skryt for sin prestasjon. Det samme gjorde Klopp for sin avgjørelse om å vente med midtbaneankeret.

– Man får jo litt ekstra tiltro til Klopp. Man ser en klar plan bak valget om å vente til han er klar. Da kan man lene seg litt tilbake og stole på at mannen som jobber med laget 16 timer i døgnet kanskje vet best, påpeker Osnes.