MISTER EM: Stine Skogrand er ikke med til EM som følge av graviditeten. Det mener TV 2s håndballekspert Bent Svele er et slag for Thorir Hergeirsson i og med at Nora Mørk også er ute.
MISTER EM: Stine Skogrand er ikke med til EM som følge av graviditeten. Det mener TV 2s håndballekspert Bent Svele er et slag for Thorir Hergeirsson i og med at Nora Mørk også er ute. Foto: Hagen, Fredrik

Gravid norsk profil får skarp kritikk i Danmark

Stine Skogrand har spilt to kamper etter kunngjøringen om at hun er gravid. Hun møter kritikk i Danmark, men forsvarer selv avgjørelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld spilte den norske håndballprofilen sin siste kamp for klubblaget Herning-Ikast før hun skal ut i permisjon.

Den danske håndballeksperten Trine Nielsen, som står med 46 landskamper, mener det ikke er rettferdig overfor motspillerne.

Nielsen, som har byttet navn fra Jensen på grunn av ekteskap, mener premisset bør være at så lenge man har kunngjort graviditeten, bør man heller ikke spille.

– Jeg synes ikke at man skal pålegge andre mennesker det ansvaret. At Skogrand spiller videre, har jeg stor respekt for. Jeg spilte selv håndball i tre måneder med begge mine barn. Men det er ikke problemet. Problemet er at du kan påføre noen noe de kanskje må leve med resten av livet, argumenterer Nielsen overfor danske TV 2.

Da graviditeten ble kunngjort for en uke siden, ble det også bekreftet at Skogrand skulle spille to kamper til for klubblaget.

Da startet også debatten i Danmark, skriver danske TV 2.

Den 25 år gamle landslagsprofilen opplyser at hun har fått forsikringer fra legen om at det var uproblematisk å spille. Ifølge henne var det hele tiden planen at kampen mot hennes tidligere lagkamerater i Silkeborg-Voel, hvor hun for øvrig scoret tre mål, skulle være hennes siste.

– Som jeg har sagt tidligere, er det ingen fare for verken meg eller det som vokser her inne. Det prøvde jeg å si til mine tidligere lagkamerater, og det virket som de tok det helt fint, sier Skogrand til danske TV 2, og legger til at hun har forståelse for at folk har tenkt i de baner:

– Jeg fryktet det også litt selv. Men når man spiller, glemmer man det.

Graviditeten betyr at 25-åringen ikke er med til EM. Det mener Bent Svele er et negativt for Thorir Hergeirsson.

– Det betyr ganske mye at hun ikke kan være med i og med at Nora Mørk er ute. Skogrand og Amanda Kurtovic var nok spillerne Thorir Hergeirsson hadde sett for seg skulle bekle den høyre bakspiller-posisjonen. Med både Mørk og Skogrand ute mister vi noen keivhendte alternativer. Nå må Hergeirsson ringe Linn Jørum Sulland. Hun har gjort det bra i Vipers og Champions League, i tillegg til å være sikkerheten selv på straffer. I bakhånd har Hergeirsson også Moa Högdahl og Silje Waade, sa Svele for en uke siden.

Stine Skogrand har hittil spilt 72 A-landskamper og scoret 114 mål siden hun debuterte for Norge 20. april 2013 mot Sør-Korea. Den siste kampen hun spilte var mot Danmark i Golden League 30. september i år.