Zucca med perlescoring og assist i NHL-drama

Mats Zuccarello briljerte tidvis da New York Rangers vant 4-3 etter straffer mot San Jose Sharks i NHL. Men nordmannen kastet bort sin straffesjanse.

Se perlescoringen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Rangers dominerte banespillet innledningsvis, men det hindret ikke hjemmelaget fra San Jose i å skape flere store muligheter.

Brent Burns ga Sharks en tidlig ledelse i første periode, men Zuccarello utlignet kort tid senere da han elegant vendte bort oppasseren før han overlistet målvakten med en lur avslutning. Chris Kreider ga deretter Rangers ledelsen 2-1 med en scoring.

Nesten i boks

Spillet fortsatte å fosse fram og tilbake fra den ene banehalvdelen til den andre, og Sharks utlignet til 2-2 etter et kontringsangrep. Ti minutter ut i tredje periode leverte Zuccarello assist til Kreider, som scoret det mange trodde var seiersmålet.

Men 19 minutter og 58 sekunder ut i tredje periode, to sekunder før kampslutt, utlignet Thomas Hertl for San Jose-laget.

Ubalansert

Kampen gikk til forlengning, så til straffer. Der bommet Zuccarello etter å ha mistet balansen i forsøket på å runde målvakten. Kevin Shattenkirk scoret til slutt det avgjørende straffemålet for Rangers.

Zuccarello, som totalt spilte 20 minutter mot Sharks, var imidlertid ikke den eneste skandinaviske spilleren som gjorde det bra tirsdag. Lagkameraten, svenske Henrik Lundqvist, leverte en rekke avgjørende blokkeringer og redninger for bortelaget i mål, inkludert to strafferedninger.

Seieren var etterlengtet for Rangers, som før denne kampen kun hadde tre seire i NHL-sesongen. To av de seirene kom etter forlengning og på straffer. Forrige runde tapte laget 4-1 mot Chicago Blackhawks.

Praktforestillingen gjør at «Zucca» stadig kryper nærmere historiens beste New York Rangers-spillere.

Assisten var hans 220. utenom sluttspill. Dermed utligner han Phil Esposito som spilleren med 25. flest i storklubbens historie. Scoringen var hans 105. for Rangers, som utligner Sergej Nemtsjinov på 54. plass i historiebøkene.

(©NTB)