Tetteys kvartfinaledrøm brast mot Bournemouth

Joshua King og Bournemouth er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1 i åttedelsfinalen mot Alexander Tetteys Norwich tirsdag.

UTSLÅTT: Alexander Tettey og Norwich måtte se seg slått av Bournemouth. Foto: Adam Davy

En ankelskadd Joshua King var ikke å se på banen da Bournemouth spilte seg videre. Da er det godt for Bournemouth-manager Eddie Howe at han har andre måltyver å velge mellom. Junior Stanislas er én av dem.

Seks minutter før pause mottok den engelske spissen ballen på venstresiden, før han satte kursen inn mot hjørnet av 16-meteren. Alexander Tettey forsøkte å stanse Stanislas, men tre overstegsfinter og ett skudd senere måtte nordmannen se sitt lags keeper plukke ballen ut av nettet.

Skuddet gikk knallhardt over hodet på Michael McGovern.

Begge lagene hadde muligheter til å pynte på resultatet før pause, men ballen ville ikke nettet. Nærmest var gjestenes Dennis Srbeny, som minuttet før hvilen hamret ballen på innsiden av stanga. Ballen forsvant ut før den ble klarert til corner. På det påfølgende hjørnesparket ble ballen klarert på strek, før Tettey hamret den langt utenfor hjemmelagets mål.

Tredje kvartfinale
Norwich presset på for en utligning i annen omgang, og fikk uttelling da Onel Hernández ble spilt gjennom i ett overbefolket Bournemouth-felt. Tyskeren plasserte ballen til side for Artur Boruc i hjemmelagets mål.

Det tok imidlertid ikke mer enn to minutter før Bournemouth igjen var i ledelsen. Midtstopper Steve Cook var med på en retur etter en corner og hamret hjemmelaget i føringen.

Norwich klarte aldri komme tilbake, og dermed er Bournemouth klar for sin tredje kvartfinale i ligacupen i klubbens historie.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich.

Selvmål
I den øvrige åttedelsfinalen som ble spilt tirsdag kveld vant League One-laget Burton 3-2 hjemme mot mesterskapsserielaget Nottingham. Et selvmål fra Saidy Janko sju minutter etter pause gjorde at hjemmelaget tok ledelsen, mens Scott Fraser doblet ledelsen med 25 minutter igjen på klokka.

Lewis Grabban reduserte for bortelaget fem minutter senere, før Jake Hesketh gjorde 3-1. I kampens siste minutt fastsatte Arvin Appiah sluttresultatet til 3-2.

Oppgjøret mellom Leicester og Southampton skulle også vært spilt tirsdag, men ble utsatt etter at hjemmelagets klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha døde tragisk i en helikopterulykke lørdag.

Onsdag spilles Arsenal – Blackpool, Chelsea – Derby, West Ham–Tottenham og Middlesbrough–Crystal Palace.