Stortalentet med fire mål i storseier

Jacob Lundell Noer (20) var kampens store spiller da Lillehammer knuste Frisk Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer - Frisk Asker 6-2
​Se sammendrag øverst

Jacob Lundell Noer (20) ble kveldens store helt for Lillehammer i oppgjøret mot tabellnabo Frisk Asker.

– Friskspillerene blir bare stående og se på! I beundring, muligens, sa TV 2s kommentator etter at Noer hadde scoret Lillehammers sjette og fjerde for kvelden.

– Det blir jo snart statue av unggutten i Lillehammer hvis han skal fortsette sånn.

Firemåls-mannen selv var litt mer beskjeden i sin vurdering av kampen.

– Jeg hadde det samme målet som jeg alltid har. Det er å spille så bra jeg kan, og heldigvis ble det noen mål av det i dag, sier en smilende Noer til TV 2 etter kampslutt.

– Det er ikke ofte man scorer fire mål i løpet av en kamp, men jævlig digg når det skjer, sier 20-åringen, som også passer på å rose lagkameratene som gir ham mulighetene.

Jevn start

Det startet jevnt og åpent mellom de to tabellnaboene i kveldens oppgjør i Get-ligaen, men Frisk Asker gjorde det vanskelig for seg selv da de allerede etter fem spilte minutter gjorde en feil i midtsonen som ga Lillehammer en stor målsjanse.

Alene med målvakt gjorde Austin Cangelosi ingen feil og Lillehammer gikk opp i ledelsen 1-0. Resten av perioden lå og vippet frem og tilbake, og bar spesielt preg av to power plays som Lillehammer ikke klarte å utnytte.

Andre periode lignet i stor grad på den første, med jevnt spill og sjanser for begge lag. Så fikk kveldens store helt sin sjanse til å presentere seg, og Noer hadde ingen problemer med å finne nettmaskene da Lillehammer kom fire mot to i angrep.

Minutter senere fikk Frisk Asker sin redusering ved Thompson etter et godt overtallsspill fra gjestene.

– Merkelig kamp

– Jeg synes det er en merkelig kamp, det svaier fram og tilbake hele tida, sa Jacob Lundell Noer til TV 2 i pausen før tredje periode.

Og det skulle vise seg å være en merkelig kamp for Lillehammer-talentet. Noer åpnet tredje periode med sin andre scoring for kvelden til 3-1, før Bastiansen hos Frisk Asker reduserte ledelsen igjen til ett mål.

Herfra og ut var det én mann som stjal showet. Jacob Lundell Noer noterte seg for to nye mål i det som ble en parademarsj av en tredjeperiode, og Lillehammer slo gjestene fra Asker 6-2.