PRESENTERT: Trond Sollied ble tirsdag presentert som ny trener i Lokeren.
PRESENTERT: Trond Sollied ble tirsdag presentert som ny trener i Lokeren. Foto: Lokeren/Twitter

Sollied: – Vær så snill, jeg har ikke gitt meg med fotball

Trond Sollied har signert kontrakten med belgiske Sporting Lokeren. 59-åringen mener det ikke er en ulempe at han ikke har trent en klubb på fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trond Sollied ble tirsdag offisielt presentert som ny trener for Lokeren, som ligger på en nest sisteplass i den belgiske toppserien.

Klubben opplyser på sin hjemmeside at nordmannen har signert en kontrakt som i første omgang gjelder ut denne sesongen. Sollied vil lede sin første trening som hovedtrener for Lokeren på fredag.

Sollied etterfølger Peter Maes som nylig fikk sparken som følge av svake resultater denne sesongen. Lokeren har kun Zulte-Waregem bak seg på tabellen i den belgiske toppserien etter 12 serieomganger. Klubben har kun vunnet én kamp og tatt seks poeng så langt.

– Vær så snill, jeg har ikke gitt meg med fotball
Selv om Sollied har trent en rekke klubber i løpet av sin karriere, er det hele fem år siden han hadde sin forrige trenerjobb. Da ledet han tyrkiske Elazığspor i en kort periode.

Men det mener Sollied ikke er en ulempe.

– Det stemmer at jeg hadde min siste trenerjobb tilbake i 2013. Men vær så snill, det betyr ikke at jeg har gitt meg med fotball. Snarere tvert imot. Jeg har fulgt internasjonal fotball og spesielt den belgiske ligaen. Det har nesten vært som en fulltidsjobb, forsikrer Sollied i et intervju med Lokerens hjemmeside.

Han innrømmer at han virkelig har savnet å stå på treningsfeltet etter å ha gått fem år uten å trene en eneste klubb.

– Den siste tiden har jeg har virkelig savnet å være tilbake på banen sammen med spillere som går på jobb. Jeg kjenner selvsagt til Sporting Lokeren, men kun fra avstand. Fra og med idag starter jeg arbeidet med å bli kjent med spillerne og støtteapparatet, slår Sollied fast.

– Det vil ikke stoppe meg
Arnar Vidarsson leder Lokeren midlertidig frem til Sollied overtar på fredag.

Sollied var imidlertid tilstede på tirsdagens trening. Nordmannen kjørte sin Porsche Cayenne til treningsfeltet og fulgte treningen fra bilen.

– For øyeblikket har jeg fremdeles gips på foten etter en akillesoperasjon, men selv det vil ikke stoppe meg. Jeg vil hjelpe denne tradisjonsrike klubben på best mulig måte, sier Sollied.

Ifølge VG har Sollied brukt mesteparten av tiden i sin gamle klubb Gent, der sønnen hans (Bengt, 16 år) spiller.

– Mange vet ikke det, men jeg har vært engasjert der i ganske lang tid nå. Og mange har også trodd at jeg ikke ønsket meg en trenerjobb igjen, sier Sollied til avisen.

Nordmannen har i løpet av sin lange og innholdrike karriere ledet både Bodø/Glimt og Rosenborg i Norge, og vært hovedtrener i blant annet Gent, Club Brügge, Olympiakos, Heerenveen, Al-Ahli Jeddah og Lierse i utlandet.

Sollied ledet blant annet Rosenborg til ligamesterskapet i 1998, Club Brügge til tittelen i 2003 og 2005, og Olympiakos til seriemesterskapet i Hellas i 2006 i løpet av sin lange og innholdsrike trenerkarriere.