– Når jeg ser alle meldingene og dette blomsterhavet utenfor stadion denne uken, viser det hvor mange liv han har berørt, forteller Claude Puel.
– Når jeg ser alle meldingene og dette blomsterhavet utenfor stadion denne uken, viser det hvor mange liv han har berørt, forteller Claude Puel. Foto: Paul Ellis

– Han gjorde Leicester til en familie og en drøm

Leicester-manager Claude Puel snakker for første gang om den tragiske helikopterulykken som rammet klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lørdagens Premier League oppgjør mellom Leicester og West Ham krasjet Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter på en parkeringsplass utenfor King Power Stadium.

Mandag bekreftet Leicester på sine hjemmesider at Srivaddhanaprabha og fire andre som også var i helikopteret mistet livet etter ulykken.

«Verden har mistet en fantastisk mann – en snill og generøs mann, som ble definert av kjærligheten til familien sin og dem han på suksessfullt vis ledet. Leicester var en familie under hans lederskap. Som en familie sørger vi over hans bortgang, og kommer til å følge hans visjon for klubben, som nå er arven hans», heter det blant annet i pressemeldingen.

– Han investerte i klubben, i byen og i innbyggerne

Under torsdagens pressekonferanse før Leicesters oppgjør mot Cardiff, snakket Leicester-manager Claude Puel for første gang om den tragiske ulykken.

– Dette har uten tvil vært en av de tyngste ukene i klubbens historie. Det tragiske tapet av fem menneskeliv har sjokkert oss alle. Vichai elsket alle i og utenfor klubben. Personlig har jeg vært veldig privilegert som har fått jobbe med ham, fortalte en preget Claude Puel.

– Han etterlater seg en arv og en visjon, som jeg som manager vil viderebringe i fremtiden. Personlig har jeg aldri vært stoltere av å lede denne klubben, samholdet viser hvor spesiell denne klubben er.

– Fotball har ikke vært hovedfokuset vårt denne uken, men vi skal spille for å hedre ham, sier Puel om hvordan det blir å spille mot Cardiff på lørdag.

Viktig å dele og lytte

Flere at Leicester-spillerne har delt sine tanker på Twitter, blant dem Ben Chilwell, Harry Maguire, Jamie Vardy, Wes Morgan og Kasper Schmeichel. Puel forteller at trening ikke har vært det enkleste denne uken.

– Den første dagen ble brukt til å dele vår felles smerte. Det var en lang dag og det var viktig å dele og viktig å lytte. Alle spillerne var knust. Folk reagerer forskjellig og trenger ulik hjelp. For meg var det viktig å hjelpe dem, og det var en fin mulighet til å dele våre følelser med hverandre.

På lørdag møtes Leicester og Cardiff på Cardiff City Stadium, den første kampen til Leicester etter ulykken. For Puel er ikke utfallet av kampen det viktigste.

– Vi spiller for å hedre en mann som har gjort så mye for denne klubben. Det viktigste for oss er å gi vårt beste på banen for å hedre hans minne. Vi har et ansvar om å videreføre hans arbeid.