Norske Torbjørn herjer i MMA – til helgen fighter han på TV 2

Psykologistudenten Torbjørn Madsen (29) fra Bergen er ubeseiret i fem kamper på rad i sin MMA-karriere. Lørdag kjemper han om sin sjette strake seier på TV 2s kanaler.

Se EFC på Sumo og TV 2 Sport 1 lørdag fra kl. 20:30

Torbjørn Madsen (29) er den største stjernen på den norske MMA-himmelen om dagen.

Før helgens kamp mot det ubeseirede sør-afrikanske hjemmehåpet Mzwandile Hlongwa i Cape Town, står bergenseren med fem strake seire i Extreme Fighting Championship (EFC) - den afrikanske utgaven av det mer kjente MMA-sirkuset UFC.

EFC er imidlertid ingen marginal lillebror med sine 21 millioner TV-seere verden over i fjor. MMA er blant verdens raskest voksende sportsgrener og tv-sporter.

Nå blir Madsens triumfer for første gang å se på norske tv-skjermer. TV 2 sender hele lørdagens stevne fra Cape Town på Sumo og TV 2 Sport 1.

Turtles-gal psykolog
​I tillegg til å huse de største figtherne fra det afrikanske kontinentet, er EFC også hjemmet til noen av de fremste europeiske MMA-utøverne som ikke deler ut sine spark og slag i oktogon-burene i USA.

Blant dem har norske Torbjørn slått seg opp og frem parallelt med psykologistudiene. Bergenseren, som trener opp mot 15 økter i uken på det mest intense, står med fem strake seire i EFC før lørdagens sjette utfordring. Alt dette samtidig som han snart er ferdig utdannet psykolog.

​– Det var litt tilfeldig at jeg havnet i Sør-Afrika. De har en veldig stor og god liga som drives veldig profesjonelt. Det er ikke det mest åpenbare valget for en nordmann å reise til Afrika, men det er noe med at der nede stikker man seg mer ut. Her er man bare nok en nordmann. Der nede er man vikingen, sier 186 cm høye Madsen til TV 2.

Se utdrag fra Madsens EFC-debut i videovinduet over!

Akademikeren var frelst fra første gang han selv så en MMA-kamp.

EN VIKING: Torbjørn Madsen herjer i afrikansk EFC. Lørdag går han i ringen, for første gang foran norske tv-seere.
EN VIKING: Torbjørn Madsen herjer i afrikansk EFC. Lørdag går han i ringen, for første gang foran norske tv-seere. Foto: Roarke Bouffe

– Jeg har alltid vært interessert i kampsport. Jeg var han som gråt seg til Turtles-figurer av mamma da jeg var liten. Så så jeg en MMA-kamp da jeg var eldre. Da skjønte jeg at det var dette jeg ville drive med. Jeg trodde egentlig aldri at jeg ville gå slike kamper selv, men veien har blitt til mens jeg har gått. Så plutselig er jeg her, sier Madsen om sin egen kometkarriere i Sør-Afrika.

Nå opplever han en hverdag der han blir kjent igjen på gaten i storbyen.

– Jeg ble gjenkjent allerede da jeg var blant de mindre navnene i EFC. Når jeg nå er på hovedkortet (er blant de største trekkplasterne, red.anm), er dette stort. Det er betydelig større, sier Madsen om sitt nye liv som MMA-profil.

Ikke rik - med det første
Men store penger er ikke i spill for nordmannen - ikke ennå.

– Jeg er fortsatt i en posisjon der jeg bygger opp en profil som folk er villige til å betale for. Først når jeg har klart det, da blir det store penger av dette. Men jeg gjør dette ikke for pengene uansett, sier 29-åringen, som lørdag møter en annen ubeseiret MMA-aktør.

Om møtet med lokale Mzwandile Hlongwa sier Madsen følgende.

– Han er ubeseiret etter tre kamper og er åpenbart sterk, men jeg føler meg trygg på at dette går veien. Jeg er sikker i troen på at jeg kommer til å vinne.

Se EFC på Sumo og TV 2 Sport 1 lørdag fra kl. 20:30 (du trenger sportsgrunnpakken på Sumo for å få se kampen)

EFC 75 ser du på TV 2 lørdag fra kl. 20:30. Hovedkampene er superstjernen Nkazimulo Zulu mot den ubeseirede outsideren Gary Joshua. I tillegg går hjemmehåpet Luthando Biko opp mot engelske Cal Ellenor, mens Norge altså har med ubeseirede Torbjørn Madsen mot hjemmehåpet Hlongwa.

TV 2 har tidligere vist MMA på TV 2 Zebra i form av Bellator (2013-2014), samt UFC i 2015.

Lik TV 2 Sporten på Facebook