EN TREDJE VEI: Hans Fredrik Grøvan (KrF) har lansert en tredje vei for KrF, som han opplever økt støtte for. .
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EN TREDJE VEI: Hans Fredrik Grøvan (KrF) har lansert en tredje vei for KrF, som han opplever økt støtte for. . Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Grøvan vil ikke ha hemmelig avstemning på KrF-landsmøtet

KrFs parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvan ønsker ikke at avstemningen om partiets retningsvalg på fredagens landsmøte skal være hemmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg hadde håpet at vi kunne få til en åpen prosess, også når det gjelder voteringen på landsmøtet. Vi hadde kledd en åpenhet også i sluttfasen, sier han til TV 2.

– Bør stå for det de mener

Han har ikke noe til overs for å avslutte prosessen med hemmelig valg, og kaller det et «hemmelighetskremmeri som tilslører voteringsresultatet»

– Hvis det er noen som ønsker å endre standpunkt, så bør man kunne argumentere for det og stå for det, sier Grøvan til TV 2.

Han har foreslått en «tredje vei», nemlig å forbli i opposisjon og beholde Erna Solberg (H) som statsminister.

– Jeg møter mange på fylkesårsmøter i nord og sør, og jeg opplever at mange kjenner på den smerten ved å være med å bidra til å stemme på noe som kan rive et parti i midten. Sånn sett merker jeg at det er en endring hos mange, og en større grad av åpenhet for å kunne vurdere dette som et samlende alternativ, sier han.

Vil endre voteringen

Landsstyret i KrF har lagt opp til at det første skal stemmes over om partiet skal gå i regjering eller ikke, før de to alternativene rød eller blå settes opp mot hverandre.

Grøvan mener dette er uheldig og vil tvinge delegater som ikke ønsker å gå i regjering til å stemme for noe de egentlig ikke ønsker.

– Jeg jobber sammen med noen andre for å fremme et forslag om en ny rekkefølge på avstemningene, sier Grøvan til TV 2.

(TV 2/NTB)