Etter en svak start hos den gamle dame har Cristiano Ronaldo endelig begynt å levere for Juventus. Her etter å ha blitt matchvinner og scoret to mål mot Empoli i helgens Serie A-kamp.
Etter en svak start hos den gamle dame har Cristiano Ronaldo endelig begynt å levere for Juventus. Her etter å ha blitt matchvinner og scoret to mål mot Empoli i helgens Serie A-kamp. Foto: Marco Bertorello

Avslører hvorfor han forlot Real Madrid

Nå går den tidligere Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo hardt ut mot klubbens president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den vonde uken for Real Madrid fortsetter.

På søndag tapte de El Clásico mot Barcelona 1-5 etter et Luis Suárez-hat trick.

Sist Real Madrid slapp inn fem mål mot Barcelona var i 2010/11-sesongen da de tapte 0-5.

Mandag kveld fikk Julen Lopetegui sparken som trener i klubben etter kun 14 kamper.

Madrid ligger på niendeplass med 14 poeng etter 10 kamper, den svakeste sesongstarten for Los Blancos siden 2001.

Som om ikke det var nok har nå en av klubbens største stjerner gjennom tidene gått ut og fortalt hvorfor han forlot hovedstadsklubben.

Tidligere i oktober ble det meldt at Ronaldo dro fordi han ville ha en ny utfordring, men at det også var misnøye med noen innad i Real Madrid. Nå trekker Ronaldo fram en spesiell person.

– På grunn av Florentino Perez

Cristiano Ronaldo scoret 311 mål på 292 kamper på sine ni år på Santiago Bernabeu og forlot Real Madrid som den mestscorende i klubbens historie. I sommer meldte Ronaldo overgang til Serie A-gigant Juventus etter eget ønske og nå forteller han den virkelige grunnen for overgangen til Italia og Torino.

– Jeg forlot Real Madrid på grunn av klubbpresident Florentino Pérez, sa Juventus stjerne Cristiano Ronaldo i et intervju med France Football ifølge The Guardian.

– Jeg følte at folk på innsiden i klubben, og spesielt klubbpresidenten, ikke betraktet meg på samme måte som de gjorde i starten. I mine første fire, fem år hadde jeg en følelse av å være "Cristiano Ronaldo". Presidenten så ikke på meg på samme måte de siste årene, jeg var ikke uunnværlig for dem lenger, forteller Ronaldo.

33-åringen scoret 44 mål på like mange kamper for Real Madrid i fjor i alle turneringer. EM-vinneren fra 2016 forteller videre at Pérez mot slutten selv ønsket Ronaldo ut av klubben.

– Jeg leste i media at klubbstyre sa at jeg ba om å få dra, noe det er en viss sannhet i, men bare fordi jeg hadde en følelse av at klubbpresidenten ikke kom til å prøve å holde meg tilbake.

Handlet aldri om pengene

Han konstaterer også at avgjørelsen om å dra til Juventus aldri var pengebasert.

– Hadde det handlet om penger, hadde jeg dratt til Kina, der hadde jeg tjent femdobbelt det jeg tjener nå i Juve eller det jeg gjorde hos Madrid. Grunnen til at jeg dro til Italia var fordi Juventus virkelig ville ha meg til klubben. De sa det selv til meg og de gjorde det veldig klart at de ønsket meg hit.

Nå håper portugiseren at hans tid i Juventus kan hjelpe han mot sin tredje Ballon d’Or tittel på rad.

– Jeg mener jeg fortjener den i år. Ja, jeg drømmer om å vinne Gullballen for sjette gang, og med det gå forbi Lionel Messi.