Liverpool-øyeblikket Cech aldri glemmer: – Jeg måtte tenke på så mange ting samtidig

Arsenals keeper leverte det han selv omtaler som sin beste redning for klubben i en kamp mot Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Liverpool på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 18.00 (kampstart 18.30)

Oppgjørene mellom Arsenal og Liverpool de siste sesongene har inneholdt mye fart, moro og enorm spenning.

Og selv om det kanskje er 3-3 og 3-4-kamper som sitter sterkest i supporternes minner er det et helt annet øyeblikk som huskes best av Arsenal-keeper Petr Cech.

I 0-0-kampen mellom de to lagene på Emirates i august 2015 - Cechs tredje Premier League-kamp for nord-londonerne, leverte nemlig tsjekkeren det han omtaler som sin beste redning i Arsenal-karrieren.

– Det finnes alltid viktige øyeblikk og redninger i løpet av en karriere, men med Arsenal handler det for meg om da vi spilte mot Liverpool, forteller den rutinerte burvokteren i et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal.

Se intervjuet - og redningen - i vinduet øverst!

– Helt perfekt
Redningen kom i en situasjon der Roberto Firmino slo inn fra venstre, og der Christian Benteke bare skulle spasere ballen i mål. I TV 2s Premier League-studio ved sidelinjen på Emirates den gang stod John Arne Riise, som omtalte sjansen som en Benteke scorer på 99 av 100 ganger. Nå forteller Cech i detaljer om hvorfor nettopp denne redningen står så sterkt for ham.

– Jeg måtte tenke på så mange ting samtidig. Gabriel kom skliende, og hvis han berørte ballen, kunne det blitt selvmål. Så jeg visste at jeg måtte bli stående, men samtidig måtte jeg bevege meg så raskt som mulig mot den bakerste stolpen, fordi jeg visste at Benteke var der. Med alle disse tingene å tenke på, klarte jeg å få det til helt perfekt. Jeg var litt heldig også, forteller Cech.

TAKKET FOR KAMPEN: Christian Benteke og Petr Cech avbildet etter kampslutt i 2015.
TAKKET FOR KAMPEN: Christian Benteke og Petr Cech avbildet etter kampslutt i 2015. Foto: Ben Stansall/AFP

Hyllet fra kommentatorplass
Også på kommentatorplass hos TV 2 ble tsjekkeren hyllet for sin inntreden for det som nå er drøyt tre år siden. Ekstra viktig var den nemlig også for å få Arsenal-fansen over på sin side etter det som hadde vært en skuffende opptreden av ham mot West Ham et par uker i forveien.

– Petr Cech med en fantastisk redning. Benteke tror knapt det han ser, og Cech trengte dette etter debuten sin på Emirates mot West Ham, sa Øyvind Alsaker.

Cech hadde da nettopp blitt hentet fra Chelsea, en klubb han hadde spilt for i elleve sesonger og vunnet fire Premier League-titler med. En annen som hadde skiftet klubb samme sommer var Benteke, som takket være Cechs enorme redning ble nektet scoring nummer to for sesongen den gangen.

– Han er sikker på at han scorer før han treffer ballen. Men Cech får ned den lange kroppen sin, sa Petter Myhre.

Her ser du sjansen slik den ble kommentert den gang av TV 2!

Også umiddelbart etter kamp skjønte Cech at han hadde gjort noe for sine egne historiebøker. Mannen som har vunnet fire ligatitler i engelsk fotball omtalte nemlig mesterredningen som «et stort øyeblikk».

Her ser du intervjuet med Cech fra umiddelbart etter kampslutt i 2015. Der ser du også den andre redningen Cech gjorde i oppgjøret, som også er av ypperste verdensklasse!

Riise: – På 99 av 100 scorer Benteke her