TUSENVIS AV MIGRANTER: En karavane av rundt 7.000 mellomamerikanere har tatt seg inn i Mexico. Nå sender Trump tusenvis av soldater for å stanse dem.
TUSENVIS AV MIGRANTER: En karavane av rundt 7.000 mellomamerikanere har tatt seg inn i Mexico. Nå sender Trump tusenvis av soldater for å stanse dem. Foto: AP Photo/Santiago Billy

Trump sender 5000 soldater til Mexico-grensa

President Donald Trump sender 5000 soldater til grensa for å stanse det han omtaler som en invasjon av migranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En karavane av rundt 7000 mellomamerikanere har de siste ukene sneglet seg gjennom Honduras, El Salvador, Guatemala og tatt seg inn i Mexico.

Mange av dem flykter fra vold og forfølgelse, andre fra fattigdom i håp om å skape seg en bedre framtid i USA.

President Donald Trump har imidlertid gjort det klart at de ikke er velkomne og varsler stengt grense.

– Dette er en invasjon av landet vårt og våre militære venter på dere, tvitret han mandag.

Få timer senere kunngjorde Pentagon at tusenvis av soldater nå er på vei sørover for å styrke vaktholdet langs grensa mot Mexico, melder BBC.

– Vi vil mot slutten av uka sende over 5200 soldater til grensa i sørvest, opplyste general Terrence O'Shaughnessy.

Før Gen O'Shaughnessy snakket på mandagens pressekonferanse, sa Kevin McAleenan, kommisjonær for toll- og grensevern i USA, at innvandrerne trolig er flere uker unna å nå den amerikanske grensen.

Foto: AP Photo/Santiago Billy
Foto: AP Photo/Santiago Billy

5200 militærpersonell, hvorav noen vil være bevæpnet, er langt flere enn de 800 troppene som det tidligere ble informert om ville sendes.

Den totale militære distribusjonen betyr at antall tropper ved den sørlige grensen vil overstige de amerikanske troppene i Syria og Irak, skriver Wall Street Journal.