Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20.45: Se Tottenham – Manchester City

NFL-oppgjøret mellom Philadelphia Eagles og Jacksonville Jaguars på Wembley søndag har gått hardt utover gressteppet.

Det vanligvis så silkemyke Wembley-gresset er hardt og slitt før oppgjøret mellom Tottenham og Manchester City.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener det ikke burde komme som en overraskelse for Tottenham, som spiller sine kamper på landslagsarenaen frem til klubbens nye stadion i London står klar.

– De får bare håndtere det. Uansett er banene mye bedre enn da jeg spilte. Spillerne må bare takle det. Jeg husker jeg så et bilde av Stamford Bridge i 2005 på vinterstid, og da var det omtrent bare sand på banen, sier Thorstvedt til TV 2 Sporten, før han legger til:

– Det er ikke ideelt, men Tottenham skulle jo vært på ny stadion for lengst. Og at NFL skulle spille der var planlagt for lengst. Det er ikke bare NFL-kamper som har skapt trøbbel for banen på Wembley, det har også vært boksekamper der tidligere som har gått utover gresset. Sånn er det, og money talks, poengterer han.

– Tottenham må få sin stadion ferdig så raskt som mulig
Thorstvedt er spent på hvordan det slitte gressteppet kommer til å påvirke oppgjøret mellom Tottenham og Manchester City.

– Så er spørmålet hvordan det går ut over kampen, med tanke på presisjon i pasningene og ballbesittelsen og lignende, og om lagene blir tvunget til å spille langt, poengterer han.

Manchester City-trener Pep Guardiola virket ikke nevneverdig bekymret for Wembley-gresset på pressekonferansen før kampen.

– Det er hva det er. Jeg er sikker på at Tottenham har gode banemannskap. Premier League liker ikke dette heller, men det er hva det er. Jeg håper at Tottenham kan få ferdigbygget sin egen stadion så snart som mulig. Nå har vi ingen grunn til å klage. Vi må bare tilpasse oss. Banen er ikke perfekt, men vi må bare tilpasse oss, sa Guardiola, ifølge BBC.

– Kan gi oss en fordel
Tottenhams manager Mauricio Pochettino spøker med at det kanskje er bra at Tottenham spiller mot Manchester City en dag etter at Wembley var vertskap for en NFL-kamp.

– Kanskje det er bra for oss å møte et av de beste lagene i Europa, kanskje det vil hjelpe oss, sa Tottenham-sjefen – og siktet til at baneforholdene kunne gi Tottenham en liten fordel.

Han ble raskt mer alvorlig.

– Det var ikke vår plan å spille på Wembley i denne perioden. Det er der problemet ligger. Vi må bare akseptere realiteten. Vi kan ikke endre på det, og bare håpe på at været og slike ting har «drept» banen. Alle som jobber med banen vil gjøre sitt ytterste for å få banen i best mulig stand, konstaterte Mauricio Pochettino.