Buss og bil frontkolliderte – mann alvorlig skadet

En mann og en kvinne er fløyet til Ullevål sykehus etter en alvorlig trafikkulykke mellom buss og personbil i Flesberg kommune i Buskerud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 18 mandag ettermiddag meldte politiet om en trafikkulykke på fylkesvei 40 ved Belgen i Flesberg kommune i Buskerud.

– En buss og en personbil har kollidert front mot front. Det er en alvorlig ulykke, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

I personbilen satt to personer, en mann og en kvinne. Den kvinnelige passasjeren ble tidlig fraktet ut av bilen med smerter i beina, mens den mannlige bilføreren satt fastklemt.

Begge personene i bilen er fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Sykehuset opplyser mandag kveld at den mannlige føreren, som er i 30-årene, er innlagt med alvorlige skader. Mens den kvinnelige passasjeren, som er i 50-årene, er innlagt på sykehuset med lettere skader.

I bussen satt åtte passasjer. Det er ikke meldt om at bussjåføren eller noen av passasjerene ble alvorlig skadd i ulykken. En av personene i bussen skal ha fått lettere skader.

– Det vil bli gjennomført en etterforskning av ulykken, der vi tar avhør av vitner og gjør tekniske undersøkelser, sa Gulli.

Passasjerene i bussen ble flyttet over i en annen buss, og kjørt til Kongsberg legevakt for sjekk.

– Slik det fremstår nå, virker det som personbilen har kommet over i motgående kjørefelt, opplyser politiet på Twitter.

Det skal ha vært svært glatt på stedet da ulykken skjedde.

Statens vegvesens ulykkesgruppe er på stedet. Dette er en gruppe som blir tilkalt for å etterforske alvorlige ulykker.

Fylkesvei 40 var en periode stengt ved ulykkesstedet, med omkjøring via fylkesvei 88.