TILBAKE: Johannes Thingnes Bø er tilbake etter å ha mistet nok en treningsuke, denne gangen med ryggsmerter.
TILBAKE: Johannes Thingnes Bø er tilbake etter å ha mistet nok en treningsuke, denne gangen med ryggsmerter. Foto: Carina Johansen

Thingnes Bø slapp med skrekken

– Veldig befriende.

Forrige mandag låste ryggen til Johannes Thingnes Bø seg under en treningsleir i Oberhof.

Stryningen måtte stå over testløp og slet bare han skulle stå opp av sengen - noe som kom særdeles ubeleilig med tanke på det langvarige sykdomsoppholdet tidligere i høst.

Men i går fikk Thingnes Bø oppløftende svar da han var ute og testet kroppen i Holmenkollen.

– Jeg hadde min første skøyteøkt på en uke. Det er egentlig den første økten der jeg har følt meg helt fin, for seinest dagen i forveien skurret det litt. Men nå følte jeg meg 100 prosent, og kunne gå opp og ned fra matta på standplass uten problemer. Det lover veldig godt, sier Thingnes Bø til TV 2.

Han forklarer at ryggsmertene skyldes en strukket muskel, som har hindret ham i å gjøre større fysiske anstrengelser enn småjogging og tøying med strikk.

I helgen ble det bursdagsfeiring hos svigerfar i stedet for trening.

– Når ting ikke fungerer, enten jeg er syk eller frisk, har jeg såpass respekt for det at jeg tar meg tid til å bli helt bra før jeg trener. Det kan hende at jeg kunne trent i helga, men da hadde det vært med smerter i ryggen. Det har jeg ikke troen på. Men i går kjente jeg ingenting, og det var veldig befriende. For nå begynte jeg å bli rastløs, sier han.

– Er du satt særlig tilbake av dette siste skadeoppholdet?

– Én uke her og én uke der går fint. Jeg ville blitt bekymret om det ikke føltes bra i går, og om det hadde tatt ennå en uke å bli bra. Om formen er forsinket kan jeg i verste fall stå over mixed stafett når verdenscupen starter i Pokljuka (2. desember), og vente til uken etter med å gå verdenscup. Det er gode marginer der, sier han. ​