UHELDIG: Tromsøs Mushaga Bakenga ble båret av banen i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UHELDIG: Tromsøs Mushaga Bakenga ble båret av banen i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

Bakenga opereres for røket akilles i Oslo tirsdag

Akillesen i høyrefoten til Tromsø-spiss Mushaga Bakenga røk i 0-1-tapet borte mot Odd søndag. Han skal tirsdag under kniven i Oslo.

Bakenga pådro seg skaden mot slutten av søndagens bortekamp i Skien. Han måtte bæres av banen på båre.

– Det viser seg at akillesen til Bakenga har røket, sier manuellterapeut Einar Hauglid i en pressemelding fra TIL.

– Han blir operert i morgen på Idrettens Helsesenter, legger han til.

Dermed er Bakenga ute av spill og trening det nærmeste halvåret.

– Det er går seks måneder til han kan returnere til full trening igjen, sier Hauglid.

Bakenga har spilt seg inn på Tromsø-laget og har scoret to mål på de tre siste kampene, men nå blir det mange måneder på sidelinjen.

– Det er ingen tvil om at dette er utrolig trasig. Jeg hadde store planer om å avslutte sesongen på skikkelig vis og dunke inn noen mål. Det er utrolig trist og nesten veldig typisk for meg, for jeg har nå røket akillesen på begge bein i løpet av tre år, sier TIL-spissen.

– Jeg tok det veldig tungt den første halve timen, men så snakket med familien og min nærmeste, og de fikk meg til å innse at det ikke er verdens undergang. Det blir kun det om jeg behandler som det skulle være så ille, men det finnes mange som har det mye verre enn meg. Nå skal jeg dra til mine og familien etter operasjonen, legger han til.

(©NTB)