FARMEN FORTSETTER PÅ TORPET:

Håkan trakk seg fra Torpet – ville gå hele veien hjem til fots

PAKKET LETT: Håkan Pettersson orket ikke å ta med seg bagen sin da han forlot Torpet. Alt han trengte var en øks, mente han. Foto: Skjermdump/TV 2
PAKKET LETT: Håkan Pettersson orket ikke å ta med seg bagen sin da han forlot Torpet. Alt han trengte var en øks, mente han. Foto: Skjermdump/TV 2
Med kun en øks i bagasjen ville Håkan Pettersson (54) gå flere mil hjem til fots.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Håkan Tapio Pettersson (54) tapte tautrekking-tvekampen mot Kjetil Nørstebø (28) i søndagens episode av Farmen, ga Håkan uttrykk for at det var inngått en hemmelig avtale mellom de to kjempene.

Håkan ønsket å reise hjem fra Farmen, og det var avtalt spill at han skulle tape tvekampen, ifølge av ham selv.

Utfordreren hadde kun vært en uke på Farmen-gården, men det var nok for ham, som følte seg malplassert på Gjedtjernet gård.

Trakk seg

Da programleder Gaute Grøtta Grav fortalte at Håkan får en ny sjanse på Torpet, fikk han derimot ny motivasjon. 54-åringen håpet på å møte en annen type deltakere på Torpet.

Livet på torpet Brauter kan du følge i TV 2 Sumo-serien «Torpet» i høst.

Men Torpet viste seg også å være en skuffelse i Håkans øyne, og etter kun ett døgn på den lille husmansplassen valgte han å reise hjem og trekke seg fra Torpet.

I mandagens episode av Torpet på TV 2 Sumo tar Håkan farvel med de andre, pakker med seg kun ei øks og setter kursen mot skogen.

– Jeg skulle gå hjem til Eidsvoll, og da trengte jeg jo noe å hugge ved med, for å få varme på natta, sier Håkan på telefon til TV 2.

NY I GJENGEN: Charlie, Vidar og Lasse tok imot Håkan på Torpet, men de hadde ikke noe mat å servere til ham. Foto: Skjermdump/TV 2
NY I GJENGEN: Charlie, Vidar og Lasse tok imot Håkan på Torpet, men de hadde ikke noe mat å servere til ham. Foto: Skjermdump/TV 2

Ville gå flere mil

Håkan, som opprinnelig er fra Borås i Sverige, er bosatt i Eidsvoll. Han antok at hjemreisen fra Finnskogen til Eidsvoll ville ta noen dager.

– Det er 89 kilometer bilvei mellom Farmen-gården og hjemme, så det ville nok tatt meg tre til fire dager. Jeg visste ikke veien, men jeg vet jo cirka hvor jeg befinner meg i terrenget. Jeg visste at Farmen-gården var øst i forhold til der jeg bor, så da måtte jeg gå vestover, sier han.

På vei ut fra Torpet ble Håkan derimot stoppet av noen i produksjonsselskapet, forteller han.

– En som var ansvarlig for Torpet stoppet meg og spurte om jeg ikke hadde tenkt på ulven. Da svarte jeg at den stakkars ulven må vel finne noe som det er mer mat i enn meg, sier Håkan og ler.

– Jeg tenkte at det hadde vært koselig å gå. Det hadde vært en opplevelse, men så ble jeg nektet, sier han, og legger til at det istedenfor ble en natt på hotell med øl og mat.

TILBAKE PÅ HOTELLET: Håkan syntes det var helt greit å komme tilbake til 2018. Foto: Alex Iversen / TV 2
TILBAKE PÅ HOTELLET: Håkan syntes det var helt greit å komme tilbake til 2018. Foto: Alex Iversen / TV 2

Gjemte unna mat

På torpet Brauter ble Håkan møtt av de utslåtte deltakerne Charlie Stuart (32) og Vidar Johansen (46), samt Farmen-legenden Lasse Bergseter (51).

Torpet-trioen hadde en plan om å gjemme unna all mat og få de nye deltakerne til å mistrives, slik at de ønsket å reise hjem. Den planen fungerte på Håkan.

Mangelen på mat på Torpet var en av årsakene som fikk Håkan til å ville forlate Farmen-konkurransen for andre gang på to dager.

– Jeg hadde en mistanke om at de hadde gjemt unna mat, men jeg skjønte at de guttene ville være der selv. Jeg ble bare en «pain in the ass», og samtidig var jeg innstilt på å reise hjem, sier han.

Finale om tre uker

Dermed får Lasse, Vidar og Charlie nok en uke sammen på Torpet.

I mandagens episode på TV 2 Sumo fikk trioen vite at Torpet-finalen er om tre uker og at vinneren får komme tilbake til Farmen.

I forrige uke var det Paal Nygaard (27) som forlot Torpet. Han ønsket heller ikke å være lenger på Brauter, og han valgte en konkurranse som han antok at han ville tape.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

Lik TV 2 Underholdning på Facebook