SAVNET: Jeanette Wig Steen er forsvunnet. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge/Privat
SAVNET: Jeanette Wig Steen er forsvunnet. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge/Privat

har vært savnet i snart ett år:

Jeanette (30) ble observert med ukjent mann før hun forsvant

ÅSTED NORGE: Familien er desperat etter et svar på hvor Jeanette Wig Steen kan være. Nå går politiet ut med en ny observasjon av kvinnen, som har vært sporløst forsvunnet siden i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en lørdag morgen sent i oktober i fjor. Politiet får melding om at flere rusmisbrukere sitter i barcode-området i Bjørvika. En patrulje drar til stedet og bortviser personene.

En av dem er Jeanette Wig Steen (30).

Nå har hun vært forsvunnet i snart ett år.

I en enebolig i Ski sitter en familie som ønsker svar. Svar på hvor Jeanette er, og om det kan ha skjedd noe med henne.

– Det er jo veldig fortvilende. Hodet ditt kjører jo tur med deg hver eneste natt. Det er mange netter jeg ikke sover. Vi må jo bare få et svar, sier moren til Jeanette, Vigdis Wig Aamodt, til Åsted Norge.

Sammen med stefar Øyvind Vinje og lillesøster Camilla Wig Steen tar hun imot Åsted Norge. Familien er blitt vant til at det kan gå et par måneder mellom hver gang de har kontakt med Jeanette. Hun har ruset seg siden starten av tenårene. Men nå får de ikke svar i det hele tatt.

TØFT: Moren til Jeanette, Vigdis Wig Aamodt, synes det er forferdelig ikke å få et svar. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge
TØFT: Moren til Jeanette, Vigdis Wig Aamodt, synes det er forferdelig ikke å få et svar. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge

– Tror det er noen som vet noe

Sammen har de hengt opp plakater og oppsøkt rusmiljøet i både Oslo og Drammen, der hun bodde frem til 23. oktober i fjor.

– Jeg tror det er noen som vet noe, men vi har ikke truffet dem ennå. Jeg synes det er rart om noen ikke vet noe. Det ville overraske meg veldig, sier stefar Øyvind.

Lillesøster Camilla er enig.

– Det ikke å engang vite om hun er i live, det er helt forferdelig, sier hun.

Jeanette ble meldt savnet ved Drammen politistasjon 30. desember i fjor. Siden hun også vanket i rusmiljøet i hovedstaden havnet saken hos savnetgruppen i Oslo politidistrikt.

– Det er jo ikke noen typisk savnetsak, sier leder for savnetgruppen, Anders Oksvold, til Åsted Norge.

– I hvert fall det siste året, halvannet, så er det den saken som har krevd mest ressurser.

Lenge er observasjon av henne i slutten av oktober den siste politiet har.

Men så skjer det noe.

Ny observasjon

Et vitne forteller politiet at han har sett Jeanette. Denne observasjonen skal flytte etterforskningen én måned frem i tid.

Det er Thomas som er vitnet. Han jobber på Maritakafeen, et kontakttilbud for rusmisbrukere. Rundt kl. 23 torsdag 30. november i fjor er han ute for å handle når han ser Jeanette utenfor det som da var 7-Eleven (nå Deli de Luca) i krysset Karl Johans gate/Skippergata.

Thomas, som har kjent Jeanette i syv-åtte år, tar kontakt med henne. Hun står og tigger penger, men må på toalettet og han blir stående og følge med på tingene hennes.

DET SISTE VITNET: Thomas er den siste personen som har sett Jeanette. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge
DET SISTE VITNET: Thomas er den siste personen som har sett Jeanette. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge

Mens han passer på, kommer to personer forbi og gir ham til sammen 600 kroner.

Når Jeanette er tilbake gir han pengene til henne.

– Da ropte hun: «Se hva vi har fått». Hun roper det til en mann som står inni mørket i Skippergata, forklarer Thomas til Åsted Norge.

Så forsvinner Jeanette og den ukjente mannen inn i Skippergata, i retning Brugata.

– Jeg fikk bare et kort glimt av mannen. Det kunne se ut som han var fra Midtøsten, Iran eller noe. Rundt 30 år, og 178 cm høy, sier Thomas, som forteller at han aldri har sett mannen hverken før eller siden.

Etter det heller ingen som har sett Jeanette.

– Det er jo veldig trist, da. Litt uvirkelig, egentlig, sier Thomas.

Hvem er den ukjente mannen?

– Spørsmålet er ganske klart: Hvem er personen som kom ut fra andre siden av gata og slo følge med Jeanette? Hvem er han?, spør Oksvold, lederen for Savnetgruppen til Oslo-politiet.

SØKER ETTER SVAR: Anders Oksvold, leder for savnetgruppen i Oslo politidistrikt, viser Åsted Norge tidslinjen politiet har laget etter Jeanettes forsvinning. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge
SØKER ETTER SVAR: Anders Oksvold, leder for savnetgruppen i Oslo politidistrikt, viser Åsted Norge tidslinjen politiet har laget etter Jeanettes forsvinning. Foto: Breno Otranto/Åsted Norge

Politiet mener det kan være av avgjørende betydning å komme i kontakt med mannen. De holder fortsatt alle teorier åpne om hva som kan ha skjedd med Jeanette og hvor hun kan være.

– Vi er fortsatt interessert i alt som er av observasjoner av Jeanette. Det er en sak vi tenker mye på. Det er først og fremst for å finne Jeanette, men også for de som savner henne, sier Oksvold.

Familien håper de som vet noe om saken nå tar kontakt med politiet.

– Man frykter jo alt. Man tenker jo på at hun kan være drept. Hun kan ha tatt en overdose. Kanskje i en leilighet der det er mye dop de ikke vil skal bli oppdaget. Det vet vi ikke, sier mamma Vigdis.

– Noen må jo vite noe. Noen må jo ha sett henne et eller annet sted. Det er veldig, veldig tøft.