Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham - Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo mandag fra kl. 20:15.

Etter seieren over Chelsea i oktober i fjor uttalte Manchester City manager Pep Guardiola at City hadde tre utfordrere til tittelen, Manchester United, Chelsea og «The Harry Kane team».

– Unødvendig ting å si

En uttalelse Tottenham manager Mauricio Pochettino likte svært dårlig.

– Noen ganger klarer han ikke å forstå rollen sin og være en gentleman. Det påvirker ikke meg personlig, men det er veldig respektløst overfor mange her. Det var vanskelig å forstå og en unødvendig ting å si, sa Pochettino i oktober i fjor.

Nå beklager Guardiola kommentaren om at Tottenham er et enmannslag med Harry Kane i spissen.

– De har vist meg at jeg tok feil, uttalte spanjolen til The Guardian.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre kan endelig si han er på bølgelengde med City-manageren.

– Nå synes jeg han har helt rett, han tok feil da han sa dette i fjor. Altfor ofte ser man at trenere får kritikk når klubben gjør det bra, at det ikke er trenerens fortjeneste, men storspilleren i klubben. Blir storspilleren så solgt ser man at treneren får samme type kritikk for at laget ikke vinner. Ingen lag er et «one man team». Det nærmeste vi kommer i dagens fotball er Messi i Barcelona, men der viste Barcelona mot Inter og Real Madrid at de klarer seg også uten Messi. Det er trenerens jobb å få fram en god spillergruppe og et godt kollektiv.

– Viktig for oss å vinne toppkampene

Guardiola understreker også hvor viktige kampene mot direkte tittelutfordrere er før møte med Tottenham mandag kveld.

– Når du spiller mot klare utfordrere, er det vel så og si sekspoengskamper er det ikke? Disse kampene er viktige. I fjor tapte vi mange poeng mot andre utfordrere. De har vist så langt i år at de ikke taper poeng mot andre lag, og da er det viktig for oss å vinne toppkampene.

Mot Citys fem andre hovedutfordrere, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool og Tottenham, tok City i fjor 24 av 30 mulige poeng. I år har City startet med 4 av 6 poeng mot topplag etter henholdsvis seier over Arsenal og uavgjort mot Liverpool.

Holder City som knepen favoritt

Etter at både Liverpool og Chelsea vant i helgen kan Manchester City lede ligaen på målforskjell hvis de vinner over Tottenham. Vinner Spurs, vil de klatre fra femte til tredje plass og gå forbi både Arsenal og City.

City har startet sesongen sterkt og står med syv seire og to uavgjort, mens Tottenham står med syv seire og to tap på de første ni. Myhre er klar på at det blir en jevn kamp, men holder City som en knepen favoritt.

– Det er en veldig rar inngang til kampen. Jeg synes det er smått absurd at Tottenham kan gå forbi City med seier. Likevel så ser man jo at der City har levert opp mot det de leverte i fjor, har Tottenham vært et svakere lag og slitt med skader. Jeg holder nok City som små favoritter på bakgrunn av hvordan lagene spiller, ikke på grunn av resultatene så langt denne sesongen.