Slik ser Sør Arena ut timer før Start-Molde

Brøytebil har startet jobben med å klargjøre banen.

Den knallharde gressmatten på Brann Stadion i toppkampen mellom Brann og Rosenborg vekket oppsikt.

Grunnen til de dårlige baneforholdene var at Brann glemte å slå på varmekablene i tide i forkant av kampen.

– De har ikke vært på, og de pleier ikke være på så tidlig på høsten. Skulle de hatt noen effekt måtte vi satt de på forrige helg. De må stå på fem-seks dager for å ha noen effekt, sa Branns daglige leder Vibeke Johannessen til TV 2 søndag kveld.

I kveld gjester Molde Sør Arena. Det kan bli en kald affære. Det er meldt snøbyger frem til klokken 12. Seinere på dagen blir det regn og flere plussgrader, men temperaturen når kampen starter vil føles som -5 grader.

I morgentimene mandag var det lite grønt kunstgress å spore på banen. En enslig brøytebil var i gang med å skrape vekk nattens frost. Regnbygene vil nok gjøre kunstgresset grønt i løpet av dagen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ikke bekymret for en lignende «skandale» som på Brann stadion.

– På Costa del Sol har det snødd i natt. Nå feies banen. Det er heldigvis meldt flere varmegrader seinere i dag. Det er ikke frost i banen, så det blir langt bedre forhold enn på Brann stadion, sier han.

Med seier er Start sju poeng foran Stabæk, som for øyeblikket ligger på direkte nedrykksplass. Mathisen tror det vil bli en tøff kamp mot Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

– Molde har et toppnivå som kanskje er det mest imponerende vi har sett i Norge i 2018. De er klare favoritter mot Start i kveld. Start mangler Damion Lowe. Han har vært veldig god i midtforsvaret til Start de siste kampene. Det blir spennende å se hvordan Starts forsvarere klarer seg mot Erling Braut Håland & co. Start kan ta et langt steg vekk fra nedrykksstriden hvis de får med seg tre poeng i kveld. Da tror jeg de unngår direkte nedrykk.