Premier League

– Det gjorde fryktelig, fryktelig vondt. Du fikk fingeren i øyet og albuen i kjaken

FotballXtra-studiogjestene Steffen Iversen, Jesper Mathisen og Freddy dos Santos avslørte sine verste motspillere fra sine dager i toppfotballen.

Se Tottenham-Manchester City på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium mandag fra 20.15 (kampstart 21.00)

– Det første vi lærte i England var « hit the f****** target» og det andre var «make the goalkeeper make a save».

Ordene tilhører TV 2-ekspert Steffen Iversen, som i søndagens FotballXtra som så ofte før delte av sine erfaringer fra dagene som toppspiller på øverste nivå.

Iversen spilte Premier League-fotball fra 1996 til 2004, og med sju sesonger for Tottenham og en for Wolverhampton er han en av norsk fotballs største suksesser i ligaens historie.

JUBLER ETTER SCORING MOT ARSENAL: Steffen Iversen har nettopp skutt ballen via hodet på lagkamerat Gary Doherty mot Arsenal i 2001.
JUBLER ETTER SCORING MOT ARSENAL: Steffen Iversen har nettopp skutt ballen via hodet på lagkamerat Gary Doherty mot Arsenal i 2001. Foto: Adrian Dennis/AFP

I løpet av sine 159 kamper i divisjonen, er det særlig møtene med en knallhard midtstopper som trekkes frem når 41-åringen nå får spørsmål om hvilken motspiller som var den verste å møte.

– Det er flere som har vært tøft å spille mot i Premier League selvfølgelig, men jeg vil kanskje sette Martin Keown høyest. Ikke fordi han var en så fantastisk god spiller, men det gjorde fryktelig, fryktelig vondt å spille mot ham. Du fikk fingeren i øyet og albuen i kjaken og ble alltid sparket på hælen eller akillessene eller noe sånt, sier Iversen.

Den tidligere spissprofilen vet hva han snakker om etter haugevis av møter med noen av engelsk fotballs største stopperprofiler i nyere tid i blant andre Rio Ferdinand, John Terry og Jamie Carragher, men det var altså eks-Arsenal-profil Keown som ble trukket fram.

Se seansen fra FotballXtra i videovinduet øverst!

Alanzinho trekkes frem i Norge
I FotballXtra-studio søndag fikk også de tidligere toppspillerne Jesper Mathisen og Freddy dos Santos samme spørsmål, og begge trakk frem samme mann.

KANSKJE DET MEST IKONISKE: Martin Keown huskes blant fans hos flere klubber enn Tottenham og Arsenal. Her fra møtet mot Manchester United i september 2003.
KANSKJE DET MEST IKONISKE: Martin Keown huskes blant fans hos flere klubber enn Tottenham og Arsenal. Her fra møtet mot Manchester United i september 2003. Foto: Paul Barker/AFP

– Steffen har jo spilt i Premier League. Jeg har kun rotet rundt med Start, så hvis jeg skal svare på det, så synes jeg at Abderrazak Hamed-Allah som var i Aalesund var veldig vanskelig å spille mot som stopper. Han kunne gå begge veier og kunne avslutte med begge bein. Og så var Alanzinho et mareritt. Jeg husker at jeg var veldig glad den dagen han ble solgt fra Stabæk, for da kunne man sitte på vinteren og tenke at «jeg slipper iallfall å bli rundspilt av ham denne sesongen», sa TV 2-ekspert Mathisen.

– Det er noe med det å spille back mot Alanzinho. Det var ingen høyrekanter på motstanderlagene til Stabæk i 2008, for det var to spillere som måtte spille høyreback. Du måtte ha sikring og dobbelsikring på Alanzinho. Han er den mest vriene, det må jeg si, sa Dos Santos.

Se Tottenham-Manchester City på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium mandag fra 20.15 (kampstart 21.00)

Se FotballXtra på TV 2 Sumo hver søndag fra 17.30!