Claudio Ranieri, Vichai Srivaddhanaprabha og Kasper Schmeichel under et arrangement i 2016 for å vise frem Premier League-trofeet.
Claudio Ranieri, Vichai Srivaddhanaprabha og Kasper Schmeichel under et arrangement i 2016 for å vise frem Premier League-trofeet. Foto: Christophe Archambault

Schmeichel var vitne til dødsulykken: – Jeg kan ikke tro det jeg så

Leicester-keeper Kasper Schmeichel (31) hyller den thailandske klubbeieren som mistet livet i den grusomme helikopterulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-familien er i sorg etter at det søndag kveld ble bekreftet at klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha var blant de fem personene som mistet livet etter helikopterkrasjen utenfor lagets hjemmebane lørdag.

Schmeichel var vitne

Helikopteret gikk i bakken bare en time etter kampen mot West Ham, og flere personer ble vitne til et inferno av flammer. Blant vitnene var Leicester-keeper Kasper Schmeichel (31), som ifølge BBC skal ha løpt for å hjelpe til.

Den danske keeperen er i sjokk over det han ble vitne til, og hyller nå Srivaddhanaprabha for den thailandske eierens innsats både for klubben og samfunnet i byen.

– Jeg kan ikke tro at dette skjer. Jeg er så totalt knust. Jeg kan ikke tro det jeg så i går kveld. Det virker ikke å være ekte, innledet Schmeichel et lengre innlegg på Twitter med søndag kveld.

– Det er vanskelig å sette ord på hvor mye du har betydd for denne fotballklubben og byen Leicester: Vi vet alle om investeringen du og familien din har gjort i klubben. Men dette handler om så mye mer. Du brydde deg ikke bare så dypt for klubben, men for hele samfunnet. Ditt endeløse bidrag til sykehuset i Leicester og veldedige formål vil aldri bli glemt. Du overgikk alt og alle i alle aspekter.

VIL BLI SAVNET: Vichai Srivaddhanaprabha (tredje til høyre) fikk klubben opp på toppen av Premier League i 2016.
VIL BLI SAVNET: Vichai Srivaddhanaprabha (tredje til høyre) fikk klubben opp på toppen av Premier League i 2016. Foto: Christophe Archambault

Leicester har utsatt tirsdagens ligacupkamp mot Southampton og stadionet er åpnet for sørgende fans. Srivaddhanaprabha har satt tydelige spor både blant spillere og tilhengere av Leicester etter at han kjøpte klubben i 2010. Turen fra Championship til Premier League-triumfen i 2016 vil for alltid stå igjen som en av de største bragdene i fotballverdenen og gir andre tro på at det umulige er mulig.

– Du endret fotballen. For alltid! Du ga håp til alle om at det umulige er mulig - ikke bare for våre fans, men for fans over hele verden i alle idretter! Ikke mange folk har gjort det, skriver Schmeichel.

– Da du signerte meg i 2011, sa du til meg at vi kom til å være i Champions League i løpet av seks år og at vi kom til å gjøre fantatiske ting. Du inspirerte meg, og jeg trodde å deg. Du fikk meg til å føle at ingenting var umulig. Uten deg og familien din, ville alt vi oppnådde og opplevde sammen ikke skjedd. Du ga meg erfaringer som kun er mulig i drømmene. Du fikk bokstavelig talt drømmene mine til å gå i oppfyllelse.

Schmeichel skal angivelig ha blitt værende på stadionet frem til klokken 02.00 natt til søndag etter den grusomme ulykken.

– Det knuser hjerte mitt å vite at jeg aldri kommer til å se deg i garderoben når jeg kommer tilbake tidlig fra oppvarming for å ta en prat om alt og ingenting. At du ikke kommer til å være der for å fleipe med guttene og se smilet ditt og entusiasmen som smittet over på alle du kom i kontakt med, skriver Schmeichel.

BLOMSTERHAV UTENFOR KING POWER STADIUM: Leicester-tilhengerne hedrer ofrene etter helikopterulykken utenfor Leicester stadion lørdag kveld.
BLOMSTERHAV UTENFOR KING POWER STADIUM: Leicester-tilhengerne hedrer ofrene etter helikopterulykken utenfor Leicester stadion lørdag kveld. Foto: Peter Nicholls

Piloten hylles som helt

Helikopteret skal ha styrtet i bakken som følger av en brann, og Sky Sports skriver at piloten Eric Swaffer siste innsats hindret flere menneskeliv i å gå tapt.

Totalt mistet fem mennesker livet i ulykken: Srivaddhanaprabha, piloten, hans partner og to ansatte i klubben.

– Jeg vet ikke hvordan piloten gjorde det, men tilsynelatende klarte han å sakke ned rotoren og det (helikopteret) svevde mot hjørnet av parkeringsplassen, sier Skys kameramann Dan Cox.

– For meg er piloten en helt, også de to politimennene foran meg som prøvde å hjelpe til. De er helter også.

FLAMMEHAV: Grusomme scener utenfor King Power Stadium etter ulykken lørdag kveld.
FLAMMEHAV: Grusomme scener utenfor King Power Stadium etter ulykken lørdag kveld.

Schmeichel sier nå at det er viktig at klubben står samlet og bygger videre på verdiene til Srivaddhanaprabha.

– Vi har et ansvar som klubb, som spiller og fans å hedre deg. Slik jeg kjente deg gjør vi det ved å være den familien du skapte. Ved å stå sammen og støtte de nærmeste gjennom denne forferdelige tiden, skriver Schmeichel.

– Du hadde en visjon for klubben. Du ville det beste for oss. Det var absolutt ingenting du ikke ville gjort for oss. Du var så lidenskapelig. Vi må hedre ditt minne gjennom å levere for deg på banen som du også hadde ønsket, og fortsette å være den sammensveisede familien som du har bygget.

– Du vil aldri vite hvor mye du betydde for meg og familien min. Jeg er virkelig beæret og privilegert som har fått tatt en liten del av livet ditt.

Les hele innlegget til Schmeichel her: