GIKK BORT: Leicesters eier Vichai Srivaddhanaprabha.
GIKK BORT: Leicesters eier Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: Lindsey Parnaby

Leicester bekrefter at eieren omkom i heliktoperulykken

Leicester bekrefter på sine nettsider at Vichai Srivaddhanaprabha (61) er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubben bekrefter at eieren var én av fem som satt i helikopteret. Ingen av dem overlevde.

Srivaddhanaprabhas private helikopter styrtet rett utenfor stadion en time etter lørdagens Premier League-kamp mot West Ham.

Helikopteret styrtet like etter avgang, og eksploderte på en parkeringsplass like utenfor stadion.

«Verden har mistet en fantastisk mann – en snill og generøs mann, som ble definert av kjærligheten til familien sin og dem han på suksessfullt vis ledet. Leicester var en familie under hans lederskap. Som en familie sørger vi over hans bortgang, og kommer til å følge hans visjon for klubben, som nå er arven hans», heter det blant annet i pressemeldingen.

Tirsdagens ligacupkamp mot Southampton er utsatt. Istedenfor åpner klubben King Power Stadium for sørgende supportere.

Selv om eierens dødsfall ikke ble bekreftet før søndag kveld, har supportere strømmet til for å legge blomster utenfor Leicesters hjemmebane i dag.

I en pressemelding navngir Leicestershire-politiet de fire andre personene som satt i helikopteret. Det er Leicester-ansatte Nursara Suknamai og Kaveporn Punpare, samt piloten Eric Swaffer og Izabela Lechowicz. Sistnevnte skal ha vært pilotens kone, ifølge Mirror-reporter Martin Fricker.

«Jeg kan ikke tro det. Å høre at ingen overlevde gårsdagens ulykke, er hjerteskjærende. Vichai var en av de beste folkene du kunne ha møtt. Å gjøre deg glad, gjorde ham glad. Han lo og smilte hele tiden. Det han gjorde for ikke bare fotballklubben, men Leicester som by, er utrolig. Han har brakt oss sammen. Nå er vi nødt til å stå sammen og oppnå det han visste at vi kunne», skriver Leicester-profil Ben Chilwell på

😞😞😞🙏🏼🙏🏼🙏🏼💙💙💙 pic.twitter.com/hFfu6Nm1nK

— Ben Chilwell (@BenChilwell) 28. oktober 2018 ">Twitter.

«Ord kan ikke beskrive hvordan jeg føler meg. En virkelig fantastisk, snill og kjærlig mann som kommer til å bli savnet av alle. Jeg kommer aldri til å glemme støtten jeg har fått av eieren. Ikke bare i Leicester, men også under VM», skriver Leicester-stopper Harry Maguire.

«Jeg sliter med å finne de rett ordene. Men for meg er du en legende, og en utrolig mann med et stort hjerte, og sjelen til Leicester City Football Club. Takk for alt du gjorde», skriver Jamie Vardy.

«Han var en mann som var elsket og ble beundret av alle i Leicester, som jeg personlig hadde enorm respekt for. Mine tanker går til de pårørende», skriver Wes Morgan.