Brann slo ikke på varmekablene i tide – skapte skandaleforhold

Baneforholdene på Brann Stadion får kraftig kritikk.

Brann-Rosenborg 1-2

Se målene fra kampen i Sportsnyhetene øverst.

Den knallharde gressmatten på Brann Stadion til toppkampen Brann-Rosenborg har vekket oppsikt.

Etter det TV 2 får opplyst er grunnen til de dårlige baneforholdene at Brann glemte å slå på varmekablene i tide i forkant av kampen.

– Det har vært frost, og kaldere enn det som har vært forutsett, sier daglig leder Vibeke Johannessen til TV 2.

– De har ikke vært på, og de pleier ikke være på så tidlig på høsten. Skulle de hatt noen effekt måtte vi satt de på forrige helg. De må stå på fem-seks dager for å ha noen effekt. Vi kunne ikke slått de på i forgårs, for at de skulle hatt noen effekt. Det kom nok litt brått på oss at det ble så kaldt i natt.

De har heller ikke satt på varmekablene før kampen, fordi de hevder det ikke ville gitt noen effekt.

– Jeg vet ikke hvor mye det preget spillerne, men jeg vil tro at de merket at det var frost i banen. Det er ikke bra at det er slik. Det er likt for begge lag, og dommeren vurderte at det var greit å spille kampen, og det er vi glad for, men vi er ikke glade for at forholdene var slik.

RBK kritiske

Banemannskapet har jobbet på spreng, og dommeren ga klarsignal til å starte kampen, men Rosenborgs spillere har vært klar i sin kritikk.

– Vi er utrolig skuffet over at banen er helt tilfrosset. At banen ikke er bedre når man skal spille en toppkamp... Det er ikke greit, sa Nicklas Bendtner til TVNorge før kampen.

Særlig er problemene på den ene siden av banen. Pål André Helland mener det var idiotisk å spille kampen.

– Det var bra Håvard Lorentzen ikke var her. Da hadde Brann kjørt over oss. Det er synd for publikum at vi må spille på betong, men det viktigste for oss var å vinne. Det er så forbannet deilig, at jeg får faen ikke sagt det, sier Pål André Helland til TV Norge.

– Etter min mening burde ikke kampen vært spilt. Det prøvde vi å si til dommeren før kampen også, men heldigvis viser vi at vi er så sterke i hodet at vi vinner selv om forholdene er som de er. At ingen ble skadet er bare å krysse i taket for.

Heller ikke Brann-spillerne var fornøyd med underlaget.

– For å være ærlig, var det ikke optimalt, nei. Spesielt når vi tar tak, skal styre og ønsker å sette tempo på ballen, sier Christian Eggen Rismark til TV 2.

– Men vi skal ikke skylde på det, følger midtstopperen opp.

– Det var vanskelige forhold, men det gikk an å spille. Men det var ikke bra at vi ikke greide å håndtere det bedre, kanskje, sier trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Flere har reagert

Også TV-seere har reagert på baneforholdene.

– Dette er faktisk litt skandaleforhold. Ligamesterskapet skal avgjøres, og så sklir spillere rundt som Bambi på den ene siden. Ser ut som det er en fare for helsen til spillerne der ute også, skriver Wikestad på sin Twitter-konto..

Rosenborg vant kampen 2-1.