GOD: Eivind Tangen - her fra kampen mot Østerrike.
GOD: Eivind Tangen - her fra kampen mot Østerrike. Foto: Ruud, Vidar

Tangen ledet an da håndballgutta reiste seg etter mareritt-omgang

Norge ble utspilt av Spania i førsteomgang, men hentet nesten inn alt.

Spania-Norge 30-27

Etter et mareritt av en førsteomgang slo et b-preget norsk håndball-landslag sterkt tilbake mot regjerende europamester Spania i treningsturneringen Euro-cup.

Norge lå under med åtte (10-18) til pause, men etter 19 minutter av den andre omgangen var de bare ett mål bak på stillingen 22-23.

– De ble utspilt etter alle kunstens regler i førsteomgang. Det var et mareritt, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Du verden hvor mye triveligere denne andreomgangen har vært enn den første.

Og bakgrunnen var en pauseprat det luktet svidd av.

– Det er ikke ofte jeg hever stemmen, men i pausen kom en av de sjeldne gangene, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2s Harald Bredeli.

– Eller, det var vel nærmere en «hårføner» enn heving av stemmen, og det var det grunn til.

Han forklarer videre:

– 1. omgangen var ikke bra i det hele tatt. Vi kommer inn med lua i hånda. Takler ikke Spanias offensive forsvar, og skyter for enkelt på målvakt. Når vi ligger under med åtte mål til pause blir det vanskelig.

– Vi hever oss fint i 2.omgang, og da har vi muligheten til å ta dem igjen, men noen bom i avgjørende situasjoner gjør at vi ikke klarer det.

Men vi hadde nesa mot mål, var kreative, og styrte spillet mye enklere. Målvakt var god og forsvaret var også betraktelig bedre.

Tøff motstander

Spania er en marerittmotstander for Norge. Det er ikke endt med norsk seier på 21 år, totalt 15 kamper, med statistikken 0-1-14.

– Skal vi slå dem i VM i januar må vi gjøre to omganger som den andre i dag. Det var strålende av keeper Espen Christensen slik han startet andreomgang, så fikk han med seg guttene ute på banen, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

Eivind Tangen var drivkraften i mye av den norske snuoperasjonen. Han scoret åtte mål, og ga beskjed om at han vil være med i kampen om en plass på den norske høyrebacken.

– Det er en god søknad av ham, ingen tvil om det, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

B-preget

Norge spilte uten Sander Sagosen og Kent Robin Tønnesen, som begge ble hvilt. I tillegg er Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen skadet.

Med andre ord var fire av sju spillere ute fra en normal startoppstilling. I tillegg manglet også Magnus Abelvik Rød (skadet).

Norge bommet mye i innledningen av kampen, og spanjolenes målvakt var god, slik at det første norske målet kom etter ni minutter og 16 sekunder.

På det meste var det ni måls differanse og til pause stod det 18-10 i favør av spanjolene.

Espen Christensen reddet mye. Eivind Tangen scoret mye, men også Magnus Fredriksen og Christian O’ Sullivan hadde en meget god 2.omgang - og tilrettela for nesten en full snuoperasjon.

– Vi skal være greit fornøyd med uka totalt sett, sier Berge, som har de neste landskampene på hjemmebane før VM-start i januar.