slakter lsk etter tap:

– Man kan ikke holde på slik. Da rykker man rett ned

Lillestrøm scoret to nydelige mål, men tapte likevel borte mot Ranheim. TV 2s ekspert mener de kan takke seg selv.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ranheim-Lillestøm 3-2

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst.

Det tetter seg til i nedrykkstriden og hvert poeng teller i innspurten.

To vakre mål riktig vei hjalp lite for LSK, mye grunnet et forsvar som lekker.

Gjestene ledet 1-0, men tapte til slutt 2-3 og demonstrerte et forsvarsspill underveis som fikk TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til å se rødt.

– Forsvarsspillet til Lillestrøm er ikke på OBOS-nivå engang, det er PostNord (andredivisjon), utbrøt en rystet Mathisen på FotballXtra før han fortsatte:

– Man kan ikke holde på slik som det der, da rykker man rett ned. Skremmende!

Tapet betyr at Lillestrøm befinner seg på kvalifseringsplass, to poeng foran Stabæk og to poeng bak Bodø/Glimt, Start og Strømsgodset.

– Vi løper, fighter og kriger for å få inn ballen. Vi har mange målsjanser, men det unnskylder ikke de målene vi slipper inn. Etter 1-0 sluttet vi å spille, og da fikk de grep på kampen. Det endret kampbildet totalt, oppsummerte LSK-trener Jørgen Lennartsson overfor Eurosport.

– Vi har kjempet i bunnen hele tiden. Ingenting er endret. Vi vet at dette blir en krig helt inn i den 30. serierunden. Nå må vi slikke sårene og være ydmyke etter en kamp der vi ikke var gode nok, tilføyde han.​

Stabæk rotet bort ledelsen igjen

Bodø/Glimt og Stabæk spilte uavgjort søndag, noe som nok tas godt imot av lagene rundt dem. For 12. gang i år rotet nemlig Stabæk bort en ledelse i Eliteserien. Fem minutter før slutt utlignet Amor Layouni til 1-1 for Bodø/Glimt i søndagens bunnoppgjør.

Lenge så Ohi Omoijuanfo ut til å bli matchvinner. Glimt var det førende laget hjemme på Aspmyra, men etter en snau time fikk gjestene endelig den saftige kontringen de hadde jaktet på. John Hou Sæter slapp ballen perfekt til Omoijuanfo, som iskaldt satte lærkula mellom beina på Ricardo.

Avslutningen var ikke spesielt god, men det var mer enn nok når keeperspillet ikke var bedre enn det Glimts brasilianske sisteskanse viste der.

Det var Omoijuanfos første scoring i Eliteserien siden mai.

– Ohi har slitt sånn den sesongen. Fantastisk i fjor, da hadde Stabæk bud fra Kina, og han var på landslaget, og han var på toppen av sin karriere. Det har vært så trist å se på Ohi. Det har gått så tregt, og mange i og rundt Stabæk har ønsket å sette ham på benken og heller sette innpå noen unge, offensive spiller, sa Jesper Mathisen.​

Start tar imot Molde på Sør Arena mandag kveld.

Sandefjord kan i beste fall få kvalikplass

Dan Peter Ulvestad scoret to mål og ledet an for Kristiansund da Sandefjords nedrykksskjebne langt på vei ble beseglet i eliteserien søndag. Kampen endte 3-2.

Sandefjord hadde kun ett tap på de elleve siste kampene foran søndagens bortekamp, og de største optimistene hadde neppe helt gitt opp kampen for fornyet kontrakt på øverste nivå i norsk fotball.

Tapet i Kristiansund betyr at bare syltynn teori nå kan redde mannskapet til Marti Cifuentes. Opp til Stabæk og Lillestrøm på plassene foran skiller det henholdsvis seks og åtte poeng med tre serieomganger igjen å spille.​​

Tok ledelsen

Lillestrøm startet kampen strålende og allerede etter tolv minutter tok de ledelsen i Trondheim ved Simen Rafn.

Da hadde allerede Even Barli i Ranheim-buret hindret Thomas Lehne Olsen å score.

LSK fanget opp en stygg feilpasning fra Ranheim og satte fart. Ballen endte til slutt opp hos Rafn som prøvde til fra langt hold og curlet ballen i lengste hjørne.

– Veldig fint mål av Simen Rafn. Det er fortjent at Lillestrøm leder 1-0, konkluderte Steffen Iversen på FotballXtra.

Nydelig mål av Løkberg

Men Lillestrøm kastet bort ledelsen og etter 38 minutter lå de under etter å ha sluppet inn to mål på bare tre minutter.

Først fikk Erik Tønne stå helt alene og stange inn utligningen etter en corner.

– Fryktelig forsvarsspill og keeper er jo på bærtur, sa Freddy dos Santos.

Så kom en perle fra Kristoffer Løkberg. Midtbanespilleren er allerede klar for Brann etter sesongen, men trønderen ga Ranheim-fansen noe å huske ham ved søndag. Løkberg banket nemlig ballen i krysset fra rundt 20 meter.

– For en scoring. Det kan være en av de fineste målene… i hvert fall i Trondheim. En fantastisk scoring av Løkberg, sa Steffen Iversen.

Det betydde at Lillestrøm igjen befant seg på 14. plass, som betyr kvalik.

– De to scoringene har gjort at LSK har falt ned fra en ganske komfortabel tabellplassering til kvalikplass. Det kan bli enormt utslagsgivende. Lillestrøm er i trøbbel, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Skremmende forsvarsspill

Thomas Lehne Olsen kunne utlignet like etter pause, men spissen misset alene med keeper.

I stedet gikk effektive Ranheim opp og økte ledelsen ved høyreback ​Aslak Fonn Witry. I sin 100. kamp for klubben dro han seg nydelig gjennom LSK-forsvaret og satte ballen sikkert i mål.

– Forsvarsspillet til Lillestrøm er ikke på OBOS-nivå engang, det er PostNord (andredivisjon), utbrøt en rystet Mathisen.

– Han får jogge rett gjennom forsvaret. Det ser jo ut som ut de er allergiske mot Witry. At de får utslett av å være nær. Man kan ikke holde på slik som det der, da rykker man rett ned. Skremmende!

Nydelig redusering

LSK ga imidlertid ikke opp og syv minutter slutt satt reduseringen. Og det på ytterst utsøkt vis.

Ranheim sendte alle mann hjem for å forsvare en corner. De stanget bort innlegget, men i returrommet lå kun Lillestrøms Ifeanyi Mathew. Som bakerst mann på banen banket han til på direkten og ballen fikk en fantastisk bue over Barli i Ranheim-målet.

– Det er et kanonmål. For noen scoringer vi har fått i denne kampen, utbrøt Steffen Iversen.

Men det ble ikke flere scoringer i kampen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook