Høiland helt igjen – fire minutter på overtid

Tommy Høiland ble den store Viking-helten da han på overtid kriget inn 1-0 mot Ull/Kisa og sikret tre viktige poeng i opprykksstriden.

MER JUBEL: Tommy Høiland ble matchvinner igjen. Dette er fra forrige kamp mot Aaleusnd. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Med det siste Viking-sparket på ballen ble Høiland matchvinner i Stavanger. Seieren gjør at rogalendingene henger godt med i kampen om opprykk til Eliteserien.

Publikum hadde allerede begynt å forlate stadion da Viking sendte alt fremover for å ta tre viktige poeng. Etter ekstremt mye klabb og babb endte ballen til slutt i beina til Høiland, som kunne pirke inn sin 19. mål i 1. divisjon for år.

Tidligere i uken scoret Høiland to mål i seieren borte mot Aalesund.

Seieren gjorde at Viking klatret til midlertidig tabelltopp med 55 poeng. Der får de avslutte uken etter at Sogndal slo Aalesund 2-0 på eget kunstgress etter scoringer av Eirik Birkelund og Sixten Dalen Jensen.

Mjøndalen med 54 poeng kan ta over tabelltoppen med seier borte mot HamKam tirsdag. Bruntrøyene tar imot Viking til toppoppgjør søndag.

Aalesund ligger på tredjeplass med 53 poeng, mens Sogndal er på fjerdeplass fem poeng bak to runder før slutt. Ull/Kisa innehar siste kvalifiseringsplass med sin sjetteplass.

Viktig KIL-seier

KIL har måttet klare seg uten en sykmeldt Mark Dempsey på trenerbenken den siste tiden, men tok søndag likevel en svært viktig trepoenger borte mot Jerv.

Etter at hjemmelaget i Grimstad hadde startet best, dukket Harald Holter opp på første stolpe etter en corner og sikret Kongsvinger-ledelse etter 33 minutter.

Aram Khalili misbrukte flere muligheter i første omgang, men etter pause var Jerv-spissen god da han med et sideliggende saksespark smelte ballen i hjørnet til 1-1 etter 55 minutter.

Det gikk mot poengdeling, men på overtid serverte Adem Güven spisskollega Shuaibu Lalle Ibrahim. På åpent mål satte nigerianeren inn seiersmålet. Kongsvinger klatret til femteplass på tabellen med 41 poeng.

Strømmen-sjokk

Strømmen tok viktige poeng i bunnstriden etter å ha sjokkert Sandnes Ulf søndag. Et hjemmelag i praktslag herjet med gjestene før pause, men ledet bare 1-0. Anders Dieserud sto for målet.

I annen omgang skled Sindre Mauritz-Hansen inn 2-0 etter et frispark, før Bjørnar Holmvik reduserte til 1-2 etter 69 minutter. Sandnes Ulf klarte ikke å komme tilbake. Dermed ble rogalendingene påført sitt første tap siden august.

Sandnes Ulf ble passert av Nest-Stora, som sendte Tromsdalen ut av topp seks med 2-0-seier på hjemmebane. Alexander Dang ble helten med to scoringer, én i hver av omgangene.

I bunnen tok Åsane en svært viktig 2-1-seier mot Florø. Åsane er nummer 13 med 33 poeng etter søndagens seier, mens Florø er under streken med 27.

Jonas Hestetun sikret seieren på overtid. Håkon Lorentzen sendte Åsane i ledelsen etter 16 minutter, men innbytter Erik Eikeng utlignet etter timen spilt.