Luis Suárez ydmyket kriserammet Real Madrid

Luis Suárez var ustoppelig i sesongens første El Clásico.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona-Real Madrid 5-1

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst.

Søndag var det duket for sesongens første El Clásico, og for første gang siden 2007 var verken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo i aksjon.

Av de to lagene virket det som om Real Madrid savnet sin tidligere stjernespiller mest.

For Barcelona har Luis Suárez.

Den tidligere Liverpool-spilleren sprudlet i Lionel Messis fravær og herjet med Real Madrid-forsvaret.

Han ga seg ikke før han hadde satt tre baller i nettet bak stakkars Thibaut Courtois i Real Madrid-buret.

Barcelona kjørte til tider over sine rivaler på Camp Nou og ledet 2-0 til pause. Andre omgangen var mye bedre fra Real Madrids side og de reduserte tidlig ved Marcelo.

Men da Luis Suárez' scoret to praktfulle mål på kort tid, var alt håp om poeng ute. Innbytter Arturo Vidals scoring tre minutter før slutt gjorde ydmykelsen komplett.

BarceLona slo til slutt Real Madrid hele 5-1 og kan juble for både seier og tabelltopp.

– Vi er en katastrofe

Det betyr at det brenner for alvor under beina på Real Madrid-trener Julen Lopetegui, som har fått en tung start på Real-karrieren.

Med søndagens tap har stormakten kun tatt ett fattig poeng på sine fem siste kamper i La Liga, og det har lenge blitt rapportert at den nyansatte treneren lever på lånt tid.

Etter kampen nektet Reals Casemiro å prate om treneren.

– Dette tapet oppsummerer sesongen vår så langt. VI har spilt bra i små perioder, men det er det denne sesongen – vi er en katastrofe, alle spiller dårlig, alle sammen, sier han ifølge BBC.

– Vi kan ikke prate om treneren nå. Det er spillerne som er ute på banen. Det er vi som er ansvarlige, spillerne, for det som skjer i Real Madrid.

Coutinho og Suárez på scoringslisten

Hjemmelaget vartet opp med praktfull angrepsfotball da de tok ledelsen allerede etter elleve minutter.

Jordi Alba ble spilt fri på kanten og la ballen ut i feltet hvor Philippe Coutinho kom stormende og satte ballen kontrollert i mål med venstrefoten fra rundt åtte meter.

Katalanerne fortsatte å kjøre og etter 19 minutter viste tidligere Chelsea-keeper Thibaut Courtois sin klasse.

Brasilianske Arthur klinte til fra 18 meter og fikk svært godt treff. Courtois nådde imidlertid opp i krysset og parerte med en kjemperedning.

Hjemmedominansen fortsatte og etter 28 minutter gikk Luis Suárez i gresset i Reals 16-meter etter å ha blitt sparket ned av Raphaël Varane. Dommer valgte først ikke å blåse, men etter å ha konsultert med VAR var konklusjonen klar: Straffespark.

Suárez tok det selv og gjorde ingen feil.

Dermed Real Madrid fått en verst tenkelig start på El Clásico, og Julen Lopetegui hadde en svært viktig pep-talk i pausen foran seg.

Real Madrid et helt annet lag etter pause

Og Real Madrid var et helt annet lag etter pause. De gikk rett i strupen på hjemmelaget og etter 50 minutter fikk de betalt. Isco feide inn et innlegg som etter hvert endte opp hos Marcelo.

Den brasilianske venstrebacken tok med ballen seg med et touch før han satte den kontant i nettet bak en utspilt Marc-André Ter Stegen i Barcelona-buret.

Los Blancos manet på videre, og seks minutter traff Luka Modric innsiden av stolpen og ut.

Barcelona i stolpen

Der Barcelona hadde styrt førsteomgang, var det nå bortelaget som dominerte alt ute på Camp Nou.

Barca hevet seg imidlertid etter sjokkstarten på andreomgang, Suárez var svært nær enda et mål etter 61 minutter.

En lang ball fant Sergi Roberto foran mål som på ett touch slo den tilbake til den tidligere Liverpool-spilleren. Suárez' fikk imidlertid ballen litt bak seg og måtte forsøke en vanskelig volley. Ballen traff klokkerent i stolpen før den spratt ut av farlig sone.

Karim Benzema burde utlignet etter 68 minutter, men den franske spissen headet svakt over fra kloss hold.

Suárez med hat trick

I stedet var det Barcelona og Luis Suárez som kunne juble. Hjemmelaget kom på en gyllen kontring, og Sergi Roberto virket å ha gått tom for ideer da han slo en hard ball i brysthøyde mot Suárez fra kort hold.

Uruguayaneren viste både improvisasjon og besluttsomhet da han regelrett stanget ballen uttagbart i hjørnet fra nærmere 16-meter.

Like etterpå fullbyrdet han sitt hat trick, og da innbytter Arturo Vidal stanget inn 5-1 tre minutter før slutt var Real Madrids ydmykelse komplett.

Lik TV 2 Sporten på Facebook