Vitner: – Kasper Schmeichel løp til for å hjelpe

STYRTET: Helikopteret fikk motorproblemer få sekunder etter det lettet fra King Power Stadium søndag kveld.
STYRTET: Helikopteret fikk motorproblemer få sekunder etter det lettet fra King Power Stadium søndag kveld. Foto: AFP/REUTERS
Det skal ha vært fem personer om bord da helikopteret til Leicester-eieren styrtet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabhas private helikopter styrtet rett utenfor stadion en time etter søndagens Premier League-kamp mot West Ham.

Eksploderte

Helikopteret styrtet like etter avgang, og eksploderte på en parkeringsplass like utenfor stadion.

Ifølge Sky News var Leicester-eieren om bord i helikopteret, sammen med sin datter, to piloter, og en ukjent femteperson.

Reuters har også gått ut med samme opplysninger.

Daily Mirror-journalisten Martin Fricker skriver imidlertid på Twitter søndag ettermiddag at en kilde forteller at eierens datter ikke skal ha vært om bord i helikopteret som styrtet.

Fra før er det blitt meldt at Vichais sønn og viseformann i klubben, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, ikke skal ha vært om bord, melder Sky News.

Det er ennå ikke blitt bekreftet noen dødsfall, men man frykter at alle om bord har omkommet.

Britisk politi har ikke offentlig bekreftet opplysningene. Det er imidlertid velkjent at Leicester eier reiser til og fra klubbens hjemmekamper med helikopter.

Leicesters franske manager Claude Puel har uttalt seg til fransk presse om den tragiske ulykken.

– Det er en tragedie for klubben. Alle mine tanker er med ofrene og deres familier, og jeg ønsker å berolige alle som er bekymret for meg. Jeg er fortvilet, men ved god helse, sier Puel til France Info.

Schmeichel løp til

Frilansfotograf Ryan Brown hadde jobbet på stadion da han så helikopteret lette etter kampen.​

– Helikopteret ble bare stille. Jeg snudde meg, og så at det spant rundt uten kontroll. Også falt det i bakken og eksploderte, sier han til BBC Radio Leicester.

Andre forteller at de kunne se at halerotoren ikke fungerte like før helikopteret begynte å spinne.

Vitner forteller også til BCC at Leicesters keeper Kasper Schmeichel umiddelbart løp til for å hjelpe, men helikopteret eksploderte like etter sammenstøtet med bakken. Schmeichel skal ha vært svært nedbrutt etterpå.

Politi og sikkerhetsvakter måtte holde avstand på grunn av den intense varmen. Alle nødetater var på stedet etter kort tid.

Parkeringsplassen hvor helikopteret styrtet brukes av ansatte ved stadion. Det er stor aktivitet der etter kampslutt.

Flere av spillerne i klubben, og andre klubber, har gått ut på Twitter og ytret at de tenker på, og ber for, de involverte i ulykken.

Som en følge av den tragiske ulykken ble førstedivisjonskampen mellom Leicester og Manchester Uniteds kvinnelag utsatt. Den skulle opprinnelig også bli spilt på King Power Stadium søndag.

Mangemilliardær fra Thailand

Vichai Srivaddhanaprabha, som er fra Thailand, kjøpte Leicester i 2010 for 39 millioner pund. Under hans eierskap har klubben oppnådd seriegull i 2016, og kom til kvartfinalen i Champions League året etter.

– Jeg har sett ansatte i tårer her i kveld. Det er stille. Folk gråter og trøster hverandre, sier BBCs sportskommentator Ian Stringer.

Stringer beskriver den 61 år gamle mangemilliardæren som en ydmyk og hyggelig mann, som alltid delte ut kake når han hadde bursdag og kjøpte drinker til tilreisende Leicester-fans. Firebarnsfaren beskrives som en svært populær eier som har gjort mye for klubben og byen.

Vichai Srivaddhanaprabha er grunnlegger av dutyfree-giganten King Power International, derav navnet på stadion til Leicester, som er King Power Stadium.

Firebarnsfaren er rangert som den femte rikeste personen i Thailand av Forbes Magazine.

Lik TV 2 Sporten på Facebook