BBC:

Leicester-eieren var om bord da helikopteret krasjet

Helikopteret til Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha (61) krasjlandet på parkeringsplassen utenfor King Power Stadium. Ifølge BBC var eieren om bord.

Bilder fra åstedet viser kraftig brannutvikling, og øyenvitner forteller at flammene oppstod umiddelbart i sammenheng med krasjet.

– Vi bistår Leicestershire-politiet og nødetatene med å håndtere en stor hendelse ved King Power Stadium. Klubben vil komme med en uttalelse når vi har fått på plass mer informasjon, skriver Leicester på sine nettsider.

BeIn sports-journalist Ben Jacobs melder at han har vært i kontakt med firmaet King Power, som ifølge han bekrefter at eieren var om bord. Dette er imidlertid ikke offisielt bekreftet.

– LCFC-eier Vichai Srivaddhanaprabha var om bord i helikopteret som skulle til London. Det var en feil etter take-off som resulterte i en brann, før det krasjet på parkeringsplassen. Intet nytt om skadede, skriver Jacobs.

Rundt klokken 05.00 søndag morgen melder BBC, som har snakket med kilder nær familien, at Vichai Srivaddhanaprabha var om bord. Det er enda ikke offisielt bekreftet.

Politiet i området skriver i en uttalelse sent lørdag kveld:

Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha til høyre under en Leicester-kamp i 2016.
Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha til høyre under en Leicester-kamp i 2016. Foto: Darren Staples

– Nødetatene håndterer i øyeblikket en hendelse ved King Power Stadium, etter at et helikopter krasjet på parkeringsplassen bak stadion tidligere i kveld. Betjenter jobber sammen med ambulansetjenesten, brannvesenet, Air Accident Investigation Branch og Leicester City Football Club for å etablere de nøyaktige omstendighetene rundt kollisjonene.

Ambulansetjenesten opplyser at de var på stedet innen to minutter etter at de fikk melding om helikopterstyrten, og at de har sendt leger, paramedisinere og flere ulike team til stedet.

Helikopter til hver kamp

Leicester-eieren ankommer og forlater hver kamp med et helikopter som lander på banen, før det tar av igjen.

Klubben spilte tidligere lørdag mot West Ham hjemme i Premier League, og SkySports skriver at helikopteret tok av fra banen som vanlig omtrent 20.30 engelsk tid, men at det fikk tidlig problemer, og falt ned bare noen hundre meter fra stadion.

HELIKOPTERET: Her på banen etter Leicesters seier over Liverpool i 2016. FOTO: Kasper Wikestad, TV 2
HELIKOPTERET: Her på banen etter Leicesters seier over Liverpool i 2016. FOTO: Kasper Wikestad, TV 2

Det skal også ha vært hektisk aktivitet med folk på parkeringsplassen på vei til bilene sine eller busser bort fra stadion. Området der helikoperet krasjet er der der de ansatte i klubben parkerer.

Leicester Mercury skriver at ansatte i klubben er sterkt preget av det som har skjedd, og at keeper Kasper Schmeichel så knust ut av det som har skjedd.

Tøff dag

BT Sports-programleder fra kampen Jake Humphrey var inne på stadion da ulykken inntraff.

– Det siste er at vi er blitt evakuert fra stadion, og nødetatene er her i stort antall og håndterer det hele. Tanker og kjærlighet til alle involverte. En dag jeg som ikke er over fort nok, skriver han på Twitter.

Humphrey sikter til at tidligere på dagen ble den tidligere engelske landslagssjefen Glenn Hoddle hasteinnlagt på sykehus, og at under kampen bådro Daniel Amartey seg en fryktelig ankelskade.

Flere av Leicester-spillerne og også andre Premier League-profiler har vært ute på sosiale medier og ytret at de tenker på, og ber for, de involverte i helikopterkrasjet.

BRANNEN SLUKKET: Brannmenn med vraket av helikopteret.
BRANNEN SLUKKET: Brannmenn med vraket av helikopteret. Foto: Andrew Yates