– VERDENSKLASSE: Eirik Ulland Andersen overlistet Adam Larsen Kwarasey med en frekk frisparkvariant.
– VERDENSKLASSE: Eirik Ulland Andersen overlistet Adam Larsen Kwarasey med en frekk frisparkvariant. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Strømsgodset vant etter perlemål: – Det er verdensklasse

Strømsgodset tok en svært viktig seier i kampen om å overleve i Eliteserien.

Strømsgodset-Vålerenga 2-0

To perlemål signert Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen var nok for Strømsgodet til å slå Vålerenga lørdag.

Dermed skaffet de seg tre potensielt livsviktige poeng, og satte samtidig press på konkurrentene rundt dem i nedrykksstriden.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen hyller begge scoringene og kaller frisparkmålet til Ulland Andersen for «verdensklasse».

– Jeg fikk skutt meg litt inn tidligere, så det var bra at jeg fikk et forsøk til. Jeg hadde bestemt tidlig for å prøve keeperhjørnet. Det var veldig deilig å se den gå inn, sier målscoreren til TV 2.

Haugalendingen feiret målet med «hysje» til eget publikum.

– Det var mest en morsom greie. Det har vært litt diskusjon rundt hvem som er best på frispark. Det er noe jeg har lyst til å være.

– Du er best?

– Ja, jeg synes det.

Mathisen tror drammenserne holder seg i Eliteserien etter denne prestasjonen.

– Nå tror jeg Strømsgodset tar en sikker plass, for i dag så de endelig ut som «Godset» igjen. Jeg håper også de spiller i Eliteserien neste år, for det er fantastisk å se Strømsgodset angripe og spille fotball slik de gjør i kveld.

Målscorer Tokmac Nguen er klar overfor TV 2 på at de ikke kan hvile på laurbærene etter denne seieren.

– Alle kampene blir som en liten cupfinale fremover. Vi kan ikke slappe av nå.

Trener Bjørn Petter Ingebretsen var en lykkelig mann etter kampslutt.

– Den var veldig viktig. Og den kom i grevens tid. Det betyr at vi vant den første av fire cupfinaler. Vi er nødt til å være på det samme nivået i de resterende kampene. Ikke gå inn i noen kamper med frykt, men kose oss.

Ingebretsen hadde god grunn til å glise etter to flotte mål.

– Tokmac er så kvikk at det er vanskelig for alle midtstoppere når han kommer i fart. Og frisparkmålet er jo spesialiteten til Eirik, så det forventet vi nærmest, sier Ingebretsen til TV 2.

Ble snytt for straffe

Strømsgodset var det beste laget i førsteomgang, men fikk ikke uttelling i form av mål.

Etter en halvtime ble de imidlertid snytt for et tilsynelatende klart straffespark.

Et innlegg fra Eirik Ulland Andersen var på vei mot hodet til Mostafa Abdellaoue da Vålerengas Sam Adekugbe kastet seg frem og slo ballen unna med håndbaken.

– Sjokkerende dårlig dømt

Dommer Tommy Skjerven valgte imidlertid ikke å blåse – til hjemmelagets spilleres store fortvilelse. Også TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen reagerer på avgjørelsen.

– Det er sjokkerende dårlig dømt. Et av årets klareste straffespark i Eliteserien. Adekugbe spiller volleyball i egen 16-meter, og det burde minst to av dommerne på banen ha sett.

– Dette er situasjoner som kan avgjøre om Godset spiller i Eliteserien eller Obos-ligaen i 2019, og jeg kan rett og slett ikke forstå hvordan dommerne ikke så den. Det er mange situasjoner på en fotballbane som er vanskelig for dommerne å få med seg, når ting går så fort og ikke alltid er i gode posisjoner. Men her har de verdens beste utsikt til en av årets klareste hands.

Tokmac Nguen sendte hjemmelaget i ledelsen

Andre omgang startet forrykende og både Vålerenga og Strømsgodset hadde hver sin feite mulighet til å gå opp i ledelsen før det var spilt ti minutter. Først skjøt Sam Johnson over mål alene med keeper. Så var det Tokmac Nguens tur til å komme alene med VIFs Adam Kwarasey, men den tidligere Godset-keeperen reddet mesterlig.

Nguen skulle imidlertid få scoringen sin tre minutter etterpå. En praktfull langspasning fra kaptein Jakob Glesnes fant midtbanespilleren som tok ned ballen i fart før han pirket den forbi Kwarasey.

En vakker og svært viktig scoring for hjemmelaget.​

– Det Tokmac gjør på scoringen er meget imponerende. Det å ta ned ballen og så få avsluttet før Larsen kommer for langt ut, er veldig vanskelig, men slike ting gjør Tokmac på sitt beste, sier Jesper Mathisen.

– Verdensklasse

I det 71. minutt var eksploderte Marienlyst på nytt. Hjemmelaget fikk frispark i farlig hold, og Eirik Ulland Andersen var naturligvis eksekutør. Han steg frem og curlet ballen vakkert i korthjørnet. En skikkelig perle fra Godset-stjernen som fikk med seg at Jonathan Tollås Nation løp tilbake for å dekke det lengste hjørnet.

– Verdensklasse i Drammen, for det er ikke veldig mange spillere i verden som gjør det der bedre enn Ulland Andersen. Han har en perfekt teknikk, og dette frisparket kommer han til å se i reprise hundrevis av ganger det neste døgnet. Og det forstår jeg veldig godt! sier Mathisen.

Mathisen var imidlertid ikke imponert over Vålerenga-forsvarets opptreden under frisparket.

– Hvorfor gjør de det der? Tollås Nation løper inn på streken, og Godset-spillerne følger etter. Da må han løpe ut igjen, for Kwarasey får veldig dårlig sikt.

Flere mål ble det ikke, og Strømsgodset kunne dermed juble for tre svært kjærkomne poeng.