To personer knivstukket i Oslo – én mistenkt pågrepet

To personer ble knivstukket i Oslo lørdag ettermiddag, men ble ikke alvorlig skadd. Politiet har pågrepet én person.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 18 lørdag skriver politiet på Twitter at de har funnet en tredje person som er knivstukket. Til å begynne med meldte politiet kun om to knivskade personer.

Søndag morgen sier politiet at den tredje personen ikke var knivstukket som det først ble meldt om.

– Det er to personer som ble knivstukket og en tredje person ble funnet litt senere, men var ikke knivstukket likevel, sier operasjonsleder Line Skott.

Det er ennå er usikkert hvor mange personer som er involvert i hendelsen. Skott opplyser at det var mange personer på stedet.

– Det var flere ungdomsgjenger, opp i mot 20 personer på stedet, sier Sott.

Klokken 19. lørdag kveld meldte politiet at de har pågrepet en person i forbindelse med hendelsen.

Kan være flere

Søndag morgen sier politiet at det er usikkert hva slags rolle den pågrepne har hatt opp i mot knivstikkingen, og at de har grunn til å tro at det kan være snakk om flere gjerningspersoner.

– En person er pågrepet, det er foreløpig usikkert hvilken rolle han har hatt opp i mot knivstikkingen, men han ble gjenkjent og pekt ut av et vitne på stedet. Vi har grunn til å tro at det kan ha vært flere gjerningspersoner, da det var en stor gjeng på stedet, sier Skott.

Knivstikkingen fant sted ved nedgangen til Grønland T-banestasjon i Oslo, og politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

– Vi har mange patruljer i søk etter de mistenkte, og vi jobber med å få oversikt over situasjonen, sa operasjonsleder Tor Grøttum til TV 2 lørdag kveld.

De to første som ble funnet er nå kjørt til Ullevaal universitetssykehus. De skal ikke være alvorlig skadd. Tilstanden til den tredje er ikke alvorlig. Politiet vil senere gjøre avhør av de skadde.

Sammenheng med knivran

Senere på kvelden har fire personer blitt utsatt for et knivran på Tøyen. Grøttum sier til TV 2 at de to hendelsene har en kobling.

– Det dreier seg om en person som er mistenkt i begge sakene. Vi jakter nå gjerningspersoner, og det dreier seg mye om det samme miljøet, sa han.

Knivranet på Tøyen ble meldt like etter 19.30, og det dreier seg ifølge politiet om åtte unge gutter av utenlandsk opprinnelse som truet ransofrene.

Politiet har avsluttet søket etter gjerningspersoner, men vil etterforske saken videre.