Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kan Eliteserien avgjøres når nummer én og to på tabellen barker sammen i Bergen.

Pål André Helland, som kaller kampen for en cupfinale, har bedre kjennskap til Brann enn de fleste andre på Rosenborg – han har nemlig spilt under trener Lars Arne Nilsen.

Helland spilte under Nilsen i Hødd, og var en del av laget som tok et sensasjonelt cupgull i 2012.

Tiden under Nilsen ble også et vendepunkt i Hellands karriere.

SKADEPLAGET: I august måtte Rosenborgs Pål André Helland gå av banen i tårer etter nok en skade Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SKADEPLAGET: I august måtte Rosenborgs Pål André Helland gå av banen i tårer etter nok en skade Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Wold, Ole Martin

– Lars Arne er veldig flink og har betydd utrolig mye for meg som spiller, sier Helland til TV 2.

Han beskriver Brann-treneren som «kynisk».

– Han er veldig tydelig på hvordan han vil ha det, og gjør du som han sier, så har du en venn for livet. Samtidig er han ganske kynisk. Hvis ikke du holder deg innenfor rammene hans, så får du ikke spille. Han er veldig lett å forholde seg til og tydelig i spillestilen, så jeg er ikke overrasket over at han har gjort det så bra med Brann.

– Han er rammeskeiv

Helland er endelig tilbake fra et lengre skadeopphold og er friskmeldt til søndagens thriller. Nettopp skader har forfulgt trønderen gjennom Rosenborg-karrieren. Gamletrener Lars Arne Nilsen mener han vet hvorfor.

– Han har vært mye skadet, men han kommer nå når sesongen nærmer seg slutten. Han er en mann for de store anledninger, sier Brann-treneren til TV 2.

– Hva er grunnen til at han er så mye skadet?

– Det er på grunn av at den ene foten er ti centimeter lengre enn den andre. Han er jo rammeskeiv. At det medisinske apparatet ikke har sett det ... Det er jo bare å legge inn en innleggssåle i den høyre skoen hans, så blir han ikke skadet, konkluderer Nilsen selvsikkert.

Det får hans tidligere elev til å trekke på smilebåndet. Men han innrømmer at den utdannende akupunktøren er inne på noe.

– Det er ikke langt unna sannheten. Han bommer vel med en åtte-ni centimeter, sier Helland.

– Han er utdannet akupunktør, og han satt litt nåler på meg i Hødd. Han hadde også en kompis som var kiropraktor, så sammen klarte de å holde meg i god stand. Kanskje de burde ha gitt noen tips til fysioene våre.​