Håkan er ute av Farmen: – Hadde en hemmelig avtale før tvekampen

GRUE (TV 2): Håkan hevder at han og Kjetil hadde inngått en hemmelig avtale om hvordan tvekampen skulle ende.

I søndagens episode av Farmen ble det klart at det var utfordreren Håkan Tapio Pettersson (54) som måtte forlate Farmen.

54-åringen møtte bygdegutten Kjetil Nørstebø (28) i tautrekking, og ifølge Håkan var ikke tapet noe nederlag for ham. Dette til tross for at han kun hadde fått én uke inne på Farmen-gården.

Like etter tvekampen kunne Håkan nemlig fortelle til TV 2 at han og Kjetil hadde inngått en hemmelig avtale før kampen.

– Avtalen gikk ut på at jeg ville hjem og han ville bli på gården, konstaterer 54-åringen.

Se intervjuet med Håkan i videoen i toppen av saken.

Slet med skader

En stor del av årsaken til at han ønsket seg hjem, er ifølge Håkan at han slet med noen gamle skader.

– Jeg sliter med en nakkeprolaps og borrelia. Borreliaen gjør at jeg har problemer med høyre arm og høyre fot. Det gjør veldig vondt i høyre side, og det kjennes ut som at armen og foten har sovnet – det kribler, liksom, forteller Håkan og legger til:

– Det er ikke noe å legge skjul på at jeg slet med det inne på gården da jeg arbeidet, men jeg ville ikke proklamere at jeg var dårlig overfor de andre.

I KAMP: Håkan Pettersson og Kjetil Nørstebø møttes i tautrekkingskamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
I KAMP: Håkan Pettersson og Kjetil Nørstebø møttes i tautrekkingskamp. Foto: Alex Iversen / TV 2

Ikke som forventet

På grunn av skadene, prøvde han å påvirke Kjetil til å unngå å velge grener som ville gjøre vondt, forteller han. Ifølge Håkan var en del av avtalen at Kjetil ikke skulle velge melkespann som tvekamp-gren.

– Men jeg hadde jo glemt tautrekkingen. Den tenkte jeg ikke på. Hadde jeg husket den, hadde jeg bedt ham om droppe den grenen også, forteller Håkan.

Det var flere ting bak Håkans avgjørelse om å reise hjem. For selv om Håkan sier han hadde en kjempefin opplevelse på Gjedtjernet gård, svarte ikke Farmen-oppholdet helt til hans forventninger.

– Jeg hadde jo forventet å treffe folk der inne som kunne tenke seg til hvordan det skal være på en gård eller et småbruk. Men det er det jo ingen som har, forklarer Håkan, og legger til at han følte seg litt malplassert der inne.

UTFORDRERE: Håkan kom inn sammen med tre andre utfordrere. Thomas Einarson Fjelde (31) og Anneli Guttorm (45) måtte forlate Farmen, mens Karianne Amundsen (27) fortsatt er med. Foto: Alex Iversen
UTFORDRERE: Håkan kom inn sammen med tre andre utfordrere. Thomas Einarson Fjelde (31) og Anneli Guttorm (45) måtte forlate Farmen, mens Karianne Amundsen (27) fortsatt er med. Foto: Alex Iversen

Likte ikke sabotasjen

Ifølge Håkan ble han også påvirket av denne ukens sabotasje.

– Jeg hadde ikke lyst til å bli igjen etter sabotasjen, hvor ting forsvant fra gården. Alle jobbet hardt hele uka fra tidlig morgen til sent på kveld, og alle gledet seg til å få 20 kroner for handle mat som man skulle kunne kose seg med neste uke. Også blir det en sabotasje som gjør at alle må lide, bare fordi Nikolai ikke skal få en kniv til. Akkurat det spillet liker jeg ikke, sier han.

Det er en annen situasjon på gården som også får Håkan til å reagere. Se hva som irriterer ham her:

Annen versjon

Når TV 2 kontakter andrekjempe og tvekamp-vinner Kjetil, har han en litt annen versjon enn sin motstander. 28-åringen var, og er fortsatt, usikker på om Håkan faktisk ønsket å reise hjem.

– Jeg tror at han hadde lyst til å være der, men at han prøvde seg på en liten finte for å ufarliggjøre seg selv. For han hadde jo gått og sagt at han skulle vinne Farmen helt siden han kom inn, sier Kjetil før han legger til:

– Men ja, han sa han ville hjem, og at om han vant tvekampen, så kom han til å reise hjem likevel. Men han ville også at jeg skulle velge en gren hvor vi hadde lik sjanse til å vinne, da, sier Kjetil lurt.

– Blir litt kynisk

Ifølge Kjetil opplyste aldri Håkan om skadene han hadde på forhånd. Det gjorde han ikke før kampen var avgjort.

– Jeg tror nok han innerst inne ville vinne dette. Det var nok ikke tautrekking han hadde håpet å møte meg i, men han var jo forholdsvis hard i den også da. Det kjentes ikke akkurat ut på tauet som at han ville hjem.

– Så du stolte ikke på det han sa?

– Jeg gjorde ikke det. Men det var en artig måte å påvirke valget mitt på, forklarer han, og sier han aldri oppfattet Håkans ønske om å dra hjem som noen avtale.

USIKKER: Kjetil Nørstebø (28) er usikker på om Håkan faktisk ville hjem, eller om det bare var en del av spillet hans. Foto: Alex Iversen / TV 2
USIKKER: Kjetil Nørstebø (28) er usikker på om Håkan faktisk ville hjem, eller om det bare var en del av spillet hans. Foto: Alex Iversen / TV 2

Kjetil forklarer at det blir naturlig å være kritisk til det andre sier inne på Farmen fordi det er såpass mye på spill.

– Jeg tror at man blir litt kynisk. Jeg tror ikke det finnes noen annen plass i verden hvor du kan stole så lite på folk. For til syvende og sist, så vet man ikke hvor man har dem. Folk gjør mye rart for å vinne et spill, og folk gjør mye verre ting enn å ljuge litt også. Så, ja: Du blir kynisk, avslutter han.

TV 2s presseansvarlig for Farmen, Alex Iversen, har ikke noe å tilføye denne saken.

Ny giv

Etter tvekamptapet fikk Håkan beskjed om at han får en ny sjanse. Idet programleder Gaute Grøtta Grav fortalte at han skulle videre til Torpet Brauter, innrømmer Håkan at han fikk ny motivasjon.

– Det er jo helt fantastisk! Det blir skikkelig artig å treffe den gjengen. Jeg håper at det er en annen suppegjeng enn den som er der inne. Det blir knalltøft det, sier han.

Inne på Torpet møter Håkan de utslåtte deltakerne Charlie Stuart (32) og Vidar Johansen (46), samt Farmen-legenden Lasse Bergseter (51).

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

.