Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyson Fury skal i desember bokse mot ubseirede Deontay Wilder om å bli verdensmester i tungvektsklassen. Nå forteller 30-åringen at han var nær ved å ta sitt eget liv for to år siden, skriver The Mirror.

– Jeg drakk, tok narkotika og var ute hele natten med kvinner. Jeg ville bare dø og ha det gøy mens jeg gjorde det, sier Fury til Joe Rogan i et intervju på Youtube.

– Når rusen forsvant kom depresjonen. Jeg våknet opp og ville ikke leve lengre. Jeg gjorde alle rundt meg vondt og ingen kunne snakke meg til fornuft.

Sommeren 2016 bestemte den tidligere tungvektsverdensmesteren at nok var nok, og forsøkte å ta sitt eget liv.

– Så hørte jeg en stemme som sa «ikke gjøre dette Tyson, tenk på ungene dine og familien».

Fury ombestemte seg i tide.

– Jeg skalv og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg var så redd. Etter den hendelsen bestemte jeg meg for å aldri prøve å ta livet mitt igjen, forteller Tyson Fury.

Briten har de siste årene blitt fratatt beltene sine og utestengt fra idretten på grunn av doping. Etter en Halloween-fest i fjor bestemte 30-åringen for å gjøre comeback, noe som har ført til kampen mot regjerende mester Deontay Wilder i desember.

– Da jeg var på festen og så at alle var yngre enn meg, tenkte jeg «er dette det jeg vil gjøre resten av livet mitt?» Jeg reiste hjem tidlig og ba til gud.

Trenger du noen å snakke med?

Det er noen der som ønsker å hjelpe deg, og som kan gi deg råd i den situasjonen du er i. Telefonnummer:
Mental Helse: 116 123
Røde Kors: 800 33 321
Kirkens SOS: 22 40 00 40​

– Å be til gud er noe jeg aldri har gjort før og jeg kunne kjenne tårene rant nedover brystkassen min. Etter ti minutter føltes det ut som kiloene på skuldrene var borte. Det var første gang i livet mitt at jeg følte at det kom til å gå bra, sier briten.

Tyson Fury skal i ringen mot amerikanske Deontay Wilder 1. desember og kampen tar plass i Staples Center i Los Angeles.