PÅGREPET: Charlotte Marie Pedersen (29) ble pågrepet og kastet på glattcelle på politihuset i Sarpsborg, uten at hun hadde gjort noe galt.
PÅGREPET: Charlotte Marie Pedersen (29) ble pågrepet og kastet på glattcelle på politihuset i Sarpsborg, uten at hun hadde gjort noe galt. Foto: Google Maps/Privat

I 14 timer satt Charlotte på glattcelle for et tyveri hun ikke hadde begått

– De godsnakket med meg mens de ga meg dokumentene om hvordan man kunne anmelde politiet, sier Charlotte Marie Pedersen (29) etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en helt vanlig mandag ettermiddag for Charlotte Marie Pedersen (29) fra Sarpsborg.

Hun var på vei hjem fra stallen da søsteren hennes ringer.

– Hun var hysterisk. Hun forteller at det nettopp har vært en ransaking hos meg, forteller Charlotte til TV 2.

Det var først Tønsberg Blad som omtalte saken.

Ransaking

Charlotte leier deler av huset til søsteren.

Hun og hennes familie ante fred og ingen fare da politiet plutselig dukket opp utenfor. Politiet ber dem om å låse opp leiligheten til Charlotte, og en ransaking begynner.

Etter en liten stund drar politiet. 29-åringen får nå stempelet som ettersøkt.

Charlotte bestemmer seg for å dra hjem til moren sin, som bor noen få minutter unna. Da hun ankommer morens hus, ringer Charlotte politiet for å spørre om hva som skjer.

– Allerede da burde det ha ringt noen bjeller hos politiet. Ingen som har utført en grov kriminell handling ringer politiet selv og spør om det, sier hun.

Kvinnen på den andre siden av linja kan ikke gi Charlotte noen svar på hvorfor ransakingen har skjedd. Politikvinnen spør hvor om hun befinner seg.

Charlotte bestemmer seg for å sove hjemme hos moren denne natta. Hun reiser hjem til leiligheten for å hente noen småting. Da hun kommer tilbake til morens hus, står politiet i oppkjørselen.

– Mamma gikk bort å spurte hva som skjedde. De svarte hun ikke. Så spurte de om jeg var Pedersen.

Politiet ber hun bli med dem. De sier at det gjelder et grovt tyveri.

– Jeg var i sjokk. Jeg husker jeg gjentok meg selv gang på gang. «Hva er det som skjer?». Det var det eneste jeg klarte å si.

Kastet på glattcelle

Utenfor politistasjonen blir hun møtt av fire politimenn.

Hun får beskjed om å legge fra seg alle eiendeler. Sarpingen krever nå å få vite hvorfor hun er her. Politiet skriver ut et ark.

– Der stod det at jeg hadde tatt meg inn i Tønsberg Lyd og Lys natt til mandag. At jeg hadde stjålet utstyr for over 100.000 kroner. Både mitt fulle navn og fødselsnummer stod der, forteller hun og fortsetter:

– Jeg tenkte at jeg aldri kom til å komme meg ut av dette. At jeg ikke kom til å bli trodd. Jeg var allerede forhåndsdømt.

Kort tid senere blir Charlotte avhørt. Hun forteller i detalj hvor hun var denne dagen de mente hun hadde utført innbruddet. Hun forteller at hun både har flere vitner, og bevis fra flere bomstasjoner.

Til tross for dette må hun tilbringe natten på glattcellen. Flere ganger ba hun om å få snakke med en advokat, uten hell.

– Den natten var helt grusom. De holdt meg der i 14 timer. Jeg kommer aldri til å glemme den følelsen den følelsen da de puttet meg inn i den cellen og låste meg inne, og det eneste jeg hadde var et skriv. Den panikken og redselen jeg hadde, den var helt krise.

Annen kvinne pågrepet

Rundt klokken ti morgen etter får hun besøk av en politimann. Han har med seg en blekke med papirer om erstatning. Hun spør om disse papirene, men han vil ikke si noe. Han ber henne om å lese gjennom dokumentene, og låser hun inne alene på cella igjen.

Etter en stund lukker politiet opp døra. Charlotte får reise hjem.

Sarpingen er vokalist i bandet Vikings Queens. Foto: privat
Sarpingen er vokalist i bandet Vikings Queens. Foto: privat

– De godsnakket med meg mens de ga meg dokumentene om hvordan man kunne anmelde politiet. Da ble jeg ganske provosert.

I ettertid fant Charlotte ut en annen dame hadde blitt pågrepet i Tønsberg-området, kun noen få timer etter hun. Kvinnen skal også ha innrømmet innbruddet.

Charlotte forteller at hendelsen har gått hardt utover hele familien. Deriblant hun selv.

– Jeg måtte sykemelde meg fra jobben. Jeg fungerer ikke slik jeg gjorde før. Det kommer nok til å ta en tid før jeg er helt tilbake, for det har satt en skikkelig støkk i meg.

Politiet beklager

I juli-august måned ble Charlotte sponset av Tønsberg Lyd og Lys, da hun er vokalist i et band.

Ifølge Charlotte var det eieren av forretningen som pekte ut Charlotte på en overvåkningsvideo, som førte til ransakingen og pågripelsen. Dette avviser eieren selv til Tønsberg Blad.

Knut Erik Ågrav, krimsjef ved politiet i Sør-Øst, beklager overfor Charlotte.

– At vi her har gjort en dårlig jobb, er jeg ikke helt uenig i. Såpass ærlige må vi være. Det er bare å beklage at vi pågrep feil person, sier han til Tønsberg Blad.

Han sier videre at Charlotte måtte overnatte da det er den tiden det tar for å få sjekket vedkommende ut av saken.

Ågrav opplyser at hun kan søke om erstatning for urettmessig straffeforfølgelse av politiet. Det er Charlotte allerede godt i gang med.

– Advokaten min jobber med saken nå. De har gjort en feil, det er helt klart. Det er maktmisbruk og et overgrep, og de har ikke gjort noe riktig fra a til å. Min tillit til politiet er dessverre borte, sier hun.