Foto: Dave Thompson

Manchester United-statistikken som forbløffer TV 2-ekspert

– Seriøst? Det er drøyt.

Se Manchester United-Everton på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra kl. 16.30

Forrige gang Manchester United scoret fem eller flere mål i en engelsk klubbkamp var mot West Bromwich 19. mai 2013. Det var avskjedskampen til Sir Alex Ferguson. Shinji Kagawa, Alexander Büttner, Robin van Persie, Chicharito scoret Manchester Uniteds mål. I tillegg var WBAs Jonas Olsson uheldig og satte en ball i eget nett.

Siden scoringsfesten på Old Trafford for fem år siden har Manchester United aldri scoret fem eller flere mål i en engelsk klubbkamp. I samme periode har Manchester City, inkludert kampen mot Burnley forrige helg, scoret fem eller flere mål 27 ganger, skriver statistikk-guruen Bill Edgar i The Times.

Det forbløffer TV 2s eksperter.

– Seriøst? Det er drøyt, sier Erik Thorstvedt i TV 2s siste Premier League-podcast.

– Det er kult at det faktisk sitter folk og finner ut av slike ting, sier han.

Simen Stamsø Møller synes ikke han har sett mye fyrverkeri på Old Trafford siden Ferguson ga seg.

– Det var voldsomme tall, men jeg blir ikke sjokkert. Man trenger ikke mange hender for å telle hvor mange ganger Manchester United kamper har vært fyrverkerier siden Ferguson ga seg. Manchester City rundspiller sine motstandere omtrent hver eneste helg, mens United kamper som oftest er jevne.

– Det har aldri vært større forskjell i Citys favør når det gjelder hvordan lagene ser ut. Samtidig må det påpekes at United underpresterer, og det er både spillerne og managerens ansvar, understreker eksperten.

Thorstvedt synes det er rart at Manchester United først begynner å slippe seg løs når de må jage mål.

– Manchester United må gå ut og ta mer tak i kampen - storme på fra begynnelsen. Ikke den avventende fotballen. De andre topplagene kommer til å ta mange poeng. Hvis Manchester United ikke vinner flere kamper, havner de bakpå. Med Manchester Uniteds spillestil er det for mange kamper som glir ut mellom fingrene på dem. De er for lite dynamiske og for avventende, sier han.

På den nyeste power-rankingen til TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er ikke Manchester United blant de 15 beste klubbene i Europa.

Eric Cantona er blant dem som er kritisk til hvordan klubben ser ut under ledelse av José Mourinho, skriver BBC.

– Jeg lider, og enda mer når jeg ser hvor bra Manchester City spiller, sier Cantona til The Republik of Mancunia.

Franskmannen var ikke fornøyd med hvordan Manchester United fremstod mot Juventus i Champions League.

– Det er måten de spiller på. Du kan tape kamper, men du må ta sjanser. Å tape mot Juventus som har 70% ballbesittelse på Old Trafford? Kan du tenke deg det med Ferguson på benken?