MÅ SNU TRENDEN MOT BRANN: Rosenborg har slitt med å få gode resultater de siste ukene. Nå står en av sesongens største utfordringer for tur.
MÅ SNU TRENDEN MOT BRANN: Rosenborg har slitt med å få gode resultater de siste ukene. Nå står en av sesongens største utfordringer for tur. Foto: Åserud, Lise

– RBK er virkelig ute og sykler

Erik Huseklepp mener pendelen svinger i retning Brann før tungvektsduellen i Bergen.

Tre kamper på rad i Eliteserien uten seier.

Tre tap på rad i Europaligaen.

Samtidig begynner det tøffe kampprogrammet å tære på Rosenborg-stallen før sesongens viktigste kamp mot Brann i Bergen. Avstanden ned til rivalen mellom de sju fjell har krympet til to poeng, og troen på at "gullet ska hem" stiger.

– Jeg er begynt å helle mer mot at Brann kan klare det. Rosenborg ser så dårlige ut for tiden, og de virker i så dårlig form. Jeg tror faktisk Brann kan vinne serien nå, sier tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp.

Ikke ideell oppladning

34-åringen var med på forrige gullfest i Bergen i 2007 og ser tydelige tegn på at pendelen er i ferd med å svinge Branns vei. Åsane-spilleren lot seg ikke imponere, i likhet med TV 2s Jesper Mathisen, over RBKs innsats i bortekampen mot Red Bull Salzburg torsdag kveld.

– Selvtillitsmessig er Rosenborg virkelig ute og sykler nå, sier Huseklepp.

– Det er få dager (til kampen mot Brann). Det er ikke en bra inngang for dem. Når man er ute av form og rytme som Rosenborg er nå, er det greit å ha litt rom mellom kampene så man får øvd litt og fått humør tilbake. Det får de ikke tid til nå.

GULLJUBEL I BERGEN: Det er elleve år siden bergenserne kunne juble for seriegull.
GULLJUBEL I BERGEN: Det er elleve år siden bergenserne kunne juble for seriegull. Foto: Hommedal, Marit

– Det svekker Brann

Men slitne kropper og et tøft kampprogram er ikke de eneste bekymringene til Rosenborg før sesongens største enkeltkamp i Eliteserien. Sykdom har herjet i RBK-troppen denne uken og flere spillere har ligget nede for telling. Tore Reginussen var sistemann i rekken av spillere, og stopperkjempen måtte stå over kampen mot Salzburg grunnet sykdom.

– Rosenborg går direkte fra en bortekamp i Europa til en ny bortekamp i Norge. Jeg tror det er en liten fordel for Brann. Jeg tror også at det fordel at Brann fikk en opptur mot Stabæk sist. Det har ikke Rosenborg hatt på en god stund, sier Huseklepp.

Etter tungvektsduellen i Bergen skal Rosenborg ta imot Start til cupsemifinale på Lerkendal allerede i midten av neste uke. Så venter Odd (h), Start (b) og Bodø/Glimt (h) i Eliteserien.

For Branns del står Godset (h), Kristiansund (b) og Odd (h) for tur. Bergenserne må klare seg uten en suspendert Fredrik Haugen hjemme på Stadion søndag kveld.

– Det svekker Brann en god del mtp. kreativitet på midtbanen. Han evner å åpne motstanderen, og han tar alle dødballene. Brann er veldig fokusert på dødball, sier Huseklepp.