KONKURRENT: Fernando Gaviria utfordrer Alexander Kristoffs posisjon i UAE Team Emirates.
KONKURRENT: Fernando Gaviria utfordrer Alexander Kristoffs posisjon i UAE Team Emirates. Foto: Junge, Heiko

Kristoff usikker på Tour-fremtid etter «overraskende» signering av spurtrival

Alexander Kristoff er for øyeblikket i Qatar sammen med lagets nye spurtstjerne Fernando Gaviria.

Onsdag ble det bekreftet at det kolombianske spurttalentet Fernando Gaviria (24) har signert en treårskontrakt med UAE Team Emirates.

Det er dårlig nytt for Alexander Kristoff. Nordmannen, som vant den avsluttende etappen på Champs-Élysées i årets Tour de France, er usikker på om han vil få muligheten til å sykle Touren neste år.

– Jeg kan ikke garantere det. Har som sagt ikke hatt møter ennå angående neste sesong, så jeg er usikker på hva planen er. Men hvis begge kjører, vil jeg jo anta at han er raskere enn meg også neste år, så da kjører man jo for raskeste rytter, skriver Kristoff i en SMS til TV 2.

Kristoff er for tiden i Qatar for et lenge planlagt lagmøte. Kristoff har vært UAEs ubestridte kaptein i brosteinsklassikerne og på de flate etappene i Tour de France. Nå kan det bli færre muligheter for nordmannen.

Kristoff skriver at han ikke var klar over at UAE ville prøve å hente Gaviria. Han tror uansett at det ville blitt vanskelig å bytte lag om nyheten hadde kommet på et tidligere tidspunkt i sesongen.

– Jeg har ikke visst om dette, så jeg var overrasket. Men jeg føler ikke jeg kunne byttet så lett uansett. Jeg har kontrakt neste år, og å bytte lag mens du er under kontrakt er ikke så vanlig i sykkelsporten. Jeg vil jo vurdere mulighetene mine i år uansett siden jeg er inne i mitt siste kontraktsår. Så det blir et spennende år uansett. Men det har jo fungert godt for Viviani i år på samme lag som Gaviria, så satser på jeg får samme effekt, skriver han videre.

Elia Viviani vant fire etapper i Giro d'Italia og tre etapper i Vuelta a España, men i Tour de France var det Gaviria som ble satset på av Quick-Step Floors. Kolombianeren gjorde sine saker svært bra i Tour-debuten. Gaviria vant to etapper og akslet den gule trøyen i én dag før han måtte bryte på den 12. etappen.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad mener Kristoff nå står overfor en helt ny situasjon.

– For å være helt ærlig tror jeg sjansene for at Kristoff kjører Tour de France i 2019 reduseres noe. Gaviria er ett av de heteste navnene på sprintfronten. Han vant to etapper i Touren i år, Alex vant én, sa Kaggestad til TV 2 torsdag.

– Når det gjelder hans posisjon i laget, blir han helt klart degradert. Gaviria er nummer én, Kristoff nummer to, fortsatte Kaggestad.