Sarpsborg-kaptein ble spyttet på av bortefansen

Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen ble spyttet på av illsinte Malmö-fans underveis i kampen.

Det endte 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Malmö etter en svært tett og tøff batalje.

Sarpsborg Stadion var utsolgt for anledningen, og en god delegasjon bortefans hadde tatt turen fra Sverige.

Det fikk Sarpsborgs venstreback Joachim Thomassen erfare.

Han brukte flere ganger lang tid på lange innkast – til bortefansens store irritasjon.

De svarte med å spytte på Sarpsborg-kapteinen og TV-bildene viste en oppbragt Thomassen gestikulere til dommeren underveis.

– Det ser ut som om det er spytt han tørker bort. Det er i så fall virkelig ikke greit, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Det bekrefter Thomassen til TV 2 etter kampen.​

– Vi setter opp og lager litt furore med lange kast. Det var ikke Malmö-fansen så veldig fornøyd med, og da haglet det med spytteklyser.

– De spyttet på deg?

– Ja, det var mye spytt, men hva skal man gjøre med det? Det preger meg ikke så mye. Jeg prøvde å signalisere til dommeren at det fløy litt ting rundt meg og haglet med spytt, sier 30-åringen som likevel ville berømme bortefansen.

– Det kan de holde seg for god til, men utenom så har de veldig bra fans.

Det var tidvis svært høy temperatur også ute på banen, og spesielt Malmö-kaptein Marcus Rosenberg kunne fått en tidlig dusj etter å ha plantet skulderen i ansiktet på Kristoffer Zachariassen da ballen var ute av spill.

– Den der er stygg.

– Kunne vært rødt?

– Ja, det synes jeg. Han går med albuen opp i ansiktet på ham. Det er en ren hevnaksjon. Det der er ikke pent. Det er bevisst, og hører ikke hjemme på en fotballbane, sier Thomassen.

Svensken selv mener imidlertid at det var Zachariassen som løp inn i skulderen hans.

– Jeg skal hente ballen og han får skulderen min i hodet. Hans hode er litt bøyd nedover, det er vel gult kort det, da, sier Rosenberg til TV 2.