Stavanger knuste Frisk og tettet luken til toppen

Stavanger ledet 5-0 etter første periode og vant til slutt 6-3 over Frisk Asker i eliteserien ishockey. Dermed er siddisene à poeng med serieleder Storhamar.

En kanonstart av hjemmelaget gjorde at det aldri ble snakk om hvor de tre poengene skulle havne torsdag kveld.

Fem ulike spillere – Stephan Vigier, Jacob Lagacé, Markus Søberg, Lars Christian Rødne og Kristian Forsberg – rakk å score for Stavanger i løpet av det første kvarteret.

Frisk Asker startet forsøket på en opphenting i annen periode. Patrick Bovim gjorde 1-5, mens Kyle Bonis reduserte til 2-5 før perioden var omme.

En sjette Stavanger-spiller kom på scoringslista da Philip Lane satte inn 6-2-målet etter 51 minutter. Frisk fikk et trøstemål ved Garreth Thompson på slutten, men nærmet seg aldri poeng.

Jevnt i toppen

Etter 15 seriekamper har Stavanger samlet 32 poeng, like mange som norgesmester Storhamar. Sistnevnte topper eliteserietabellen med bedre målforskjell.

Kun ett poeng bak tetduoen følger Vålerenga, som også sikret en klar seier torsdag. Tobias Lindström markerte seg med hattrick da Stjernen ble slått 5-2 på borteis.

Lillehammer overtok 4.-plassen på tabellen med en knepen 2-0-seier over nyopprykkede Ringerike.

Også Sparta tok seg forbi Frisk Asker og ligger på 5.-plass etter 4-2 over Manglerud Star.