Uventet hat trick-helt for Chelsea

– Chelsea-manager Maurizio Sarri får mer å tenke på, sier TV 2-kommentator etter Ruben Loftus-Cheeks tre mål i Europaligaen.

Chelsea - BATE Borisov 3-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Ruben Loftus-Cheek ble kampens store spiller da Chelsea valset over BATE Borisov i Europaligaen med en 3-1-seier torsdag.

22-åringen fikk sjansen fra start og takket for tilliten med å score alle Chelseas mål.

– Chelsea-manager Maurizio Sarri får mer å tenke på neste gang han skal ta ut laget, for Ruben Loftus-Cheek er i fyr og flamme, sier TV 2s fotballkommentator Peder Mørtvedt. ​

Lofus-Cheek sendte Chelsea i ledelsen på kontant vis allerede før to minutter var spilt, før han seks minutter senere satte inn innlegget til Willian. I andre omgang økte han til 3-0 med et langskudd.

– Han har ikke vært i startoppstillingen i Premier League ennå. I Europaligaen har han fått sjansen, og han har vist at han har inne et nivå som er godt nok for Premier League. Problemet er bare at Sarri mener han ikke er god nok for Chelsea. Det har blitt med to innhopp i Premier League, sist 1. september da han fikk elleve minutter, sier Mørtvedt.

Loftus-Cheek var forrige sesong utlånt til Crystal Palace. Der gjorde han sakene sine så godt at han kom med i den engelske VM-troppen.

– «He’s one of our own», synger Chelsea-fansen i en tid storklubbene har verden som marked. Det betyr litt ekstra for de som står på tribunen på Stamford Bridge at det er spillere som har stått på de samme tribunene som barn og drømt om å spille for klubben siden de var bittesmå, sier Mørtvedt.

Loftus-Cheek ble applaudert inn i garderoben av lagkameratene.

– Det var en veldig fin følelse. Jeg må fortsette å jobbe hardt og trene godt, så jeg har klar til å spille når jeg får sjansen. Det var mitt første hat trick i karrieren, men forhåpentligvis er det flere i vente, sier Loftus-Cheek.​​

Gjestene fra Hviterussland virket ufarlige og Chelsea skapte flere gode muligheter, men drøyt ti minutter før full tid fikk BATE Borisov sin redusering. Et frispark mot bakerste stolpe ble spasert i mål av Alexei Rios.

Chelsea vant til slutt 3-1 og topper sin gruppe med full pott etter tre kamper.

Sarri mønstret et reservepreget mannskap, men Kepa Arrizabalaga og Mateo Kovacic var begge i startoppstillingen. Eden Hazard sto over med en skade.