POTENSIELL KONSPIRASJON: Den amerikanske republikaneren Chuck Grassley, som sitter i senatets justiskomité, sier dagens henvisning kommer på bakgrunn av det han ser på som en potensiell konspirasjon for å gi falske uttalelser til Kongressen, og obstruere en kongresskomitéetterforskning.
POTENSIELL KONSPIRASJON: Den amerikanske republikaneren Chuck Grassley, som sitter i senatets justiskomité, sier dagens henvisning kommer på bakgrunn av det han ser på som en potensiell konspirasjon for å gi falske uttalelser til Kongressen, og obstruere en kongresskomitéetterforskning. Foto: Yuri Gripas

Vil ha kriminaletterforskning av Kavanaugh-anklager og advokat

Topp-republikaner ønsker etterforskning av uttalelser som ble gitt i anledning bekreftelsen av ny høyesterettsdommer tidligere i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske topp-republikaneren Chuck Grassley har kontaktet landets justisdepartement for å få i gang en kriminaletterforskning av Julie Swetnick og hennes advokat Michael Avenatti, ifølge Washington Post.

Tidligere denne måneden ble høyesterettsdommer Brett Kavanaugh bekreftet av senatet, og det var i anledning dette at Julie Swetnick publiserte et vitnemål der hun sa at Kavanaugh var tilstede under en fest i 1982 der hun hevder å ha blitt gruppevoldtatt.

Kavanaugh har benektet anklagene.

Grassley har nå kontaktet på justisministeren og FBI-sjefen for å sette i gang en kriminaletterforskning på bakgrunn av det han ser på som en potensiell konspirasjon med mål om å gi falske uttalelser til Kongressen, og hindre en kongresskomitéetterforskning.

Advokaten Avenatti har allerede tatt til motmæle, og svarer på Twitter:

– Det er ironisk at senator Grassley er interessert i etterforskning nå. Han brydde seg ikke når det handlet om å insette noen som høyesterettsdommer på livstid. Vi ønsker etterforskningen velkommen, og nå kan vi endelig komme til bunnen av dommer Kavanaughs løgner og oppførsel. La sannheten bli hørt.