VOLDTEKT: Vitner grep inn etter at en kvinne ble utsatt for en voldtekt i dette krysset i Trondheim.
VOLDTEKT: Vitner grep inn etter at en kvinne ble utsatt for en voldtekt i dette krysset i Trondheim. Foto: Marthe Vannebo/Adresseavisen

Vitner varslet politiet om overfallsvoldtekt

En 19 år gammel mann er siktet for overfallsvoldtekt i Trondheim sentrum natt til torsdag. Vitner pågrep mannen og holdt ham fast til politiet kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var like før klokken 3 natt til torsdag at kvinnen i 20-årene var på vei hjem. Hun skal ha blitt overfalt av 19-åringen ved Karl Johans gate i Trondheim sentrum. Politiet mener at han deretter utsatte henne for et overgrep.

– Vitner observerte deler av hendelsen og tok kontroll på mannen, sier avsnittsleder Marit Johanne By i spesialavsnittet ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Adresseavisen.

Mannen er siktet for voldtekt til samleie – en handling som har en øvre strafferamme på 15 års fengsel.

– Fornærmede ble tatt med til voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital, sier By.

– Vi har opplysninger om at fornærmede mot sin vilje ble tatt med inn i Moursundveita, sier By, og legger til at det ikke er noen relasjon mellom fornærmede og den siktede, som er av utenlandsk opprinnelse.

Den overgrepssiktede 19-åringen, som er kjent for politiet fra før, vil bli fremstilt for fengsling fredag ettermiddag.

Advokat Frode Wisth er oppnevnt som forsvarer for 19-åringen. Overfor TV 2 opplyser han at hans klient ble forsøkt avhørt i dag, uten hell. Han ønsker ikke å kommentere hvorfor avhøret ikke ble gjennomført.

19-åringen har foreløpig ikke tatt stilling til straffskyld, opplyser Wisth.